Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν αμφισβητείται η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και η πρόσβαση στις αγορές

Τζανακόπουλος: Δεν αμφισβητείται η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και η πρόσβαση στις αγορές
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε πως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανεπάρκειες και αντιρρήσεις των δανειστών επί του αναπτυξιακού σχεδίου είναι ανάξια σχολιασμού
H έξοδος της  Ελλάδας από το πρόγραμμα και η πρόσβαση της στις αγορές, δεν αμφισβητούνται, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε πως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανεπάρκειες και αντιρρήσεις των δανειστών επί του αναπτυξιακού σχεδίου είναι ανάξια σχολιασμού.
Το σχέδιο αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά και στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.
Η βασική επισήμανση μας προς τους εταίρους είναι ότι από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους θα πρέπει να υπάρξουν και μέτρα ελάφρυνσης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «νεοραγιαδισμό» την εμμονή ορισμένων στην Ελλάδα για συνέχιση της επιτροπείας είτε μέσω του μηχανισμού της πιστοληπτικής γραμμής είτε μέσω παράτασης του προγράμματος λόγω μιας υποτιθέμενης αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.
«Ξεκίνησαν ήδη από χτες οι συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τις ελληνικές αρχές ενώ αύριο Τετάρτη εκκινούν και οι συναντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών.
Στόχος μας η επιτυχής ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης ώστε να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία για την καθαρή έξοδο από το 3ο πρόγραμμα εντός Ιουνίου, έξοδο δηλαδή που δεν θα συνοδεύεται από πιστοληπτική γραμμή στήριξης
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για οποιαδήποτε καθυστέρηση από οποιαδήποτε πλευρά με δεδομένα: θετική πορεία οικονομίας, θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, υλοποίηση δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος, αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Όσον αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν μιλάμε για οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις.
ιλάμε για μια συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων.
Όλα εξαρτώνται από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας».

Σκοπιανό

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται με σταθερότητα και αποφασιστικότητα την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία η οποία θα ισχύει έναντι όλων πράγμα που εξορισμού προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος στη γείτονα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Φυσικά στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, και ακούμε όλες τις απόψεις και τις προτροπές όλων των πλευρών.
Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση καθορίζει αυτοβούλως τη στάση της», πρόσθεσε.
Ο Δ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, τονίζοντας πως «δεν μας απασχολεί ούτε μας επηρεάζει διαπραγματευτικά η στάση εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που έχει υιοθετήσει η αντιπολίτευση.
Δεν πρόκειται να καθορίσουμε το μέλλον της χώρας από την ανεύθυνη στάση που κρατά ο αρχηγός της ΝΔ».
Και τόνισε πως «η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογο του κ. Ζάεφ θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική .
Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι θα καταλήξει σε συμφωνία.
Πολύ πιθανό να χρειαστεί και επόμενος γύρος».

Παλαιστίνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης για το θάνατο δεκάδων αμάχων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων στη Λωρίδα της Γάζας
«Πρόκειται για δυσανάλογη αντίδραση εκ μέρους του Ισραήλ που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενότητα και αποφασιστικότητα από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.
Η ΕΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος αλλά και ο ΟΗΕ οφείλουν να λάβουν άμεσα αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επιστροφή εντός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης