Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κίνηση - ματ από τη Μασούτης: Προχωρά στην εξαγορά της Προμηθευτικής και «εισβάλει» στην Αττική

tags :
Κίνηση - ματ από τη Μασούτης: Προχωρά στην εξαγορά της Προμηθευτικής και «εισβάλει» στην Αττική
Τι αναφέρουν πληροφορίες για τις κινήσεις της Μασούτης
Πρόταση εξαγοράς της αλυσίδας super market Προμηθευτική φέρεται, σύμφωνα με πληρφορίες, ότι έχει καταθέσει η Μασούτης.
Σημειώνεται ότι η Μασούτης δραστηριοποιείται μόνο στη Β. Ελλάδα, όπου διατηρεί την κορυφαία θέση εδώ και πολλές δεκαετίες.
Η κίνηση αυτή ματ σηματοδοτεί  την «κάθοδο» της εταιρείας στην αγορά της Αττικής, που αλλάζει άρδην το περιβάλλον στην αγορά των super markets.
Πρόκειται, πραγματικά, για μία κίνηση – ματ της Μασούτης, η οποία με αυτήν την εξαγορά, η οποία, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές έκλεισε σήμερα 15/4 (χωρίς, όμως, να δίνουν στη δημοσιότητα το τίμημά της), ετοιμάζεται να κατακτήσει και την αγορά της πρωτεύουσας και όχι μόνο.
Η Προμηθευτική  διαθέτει 57 καταστήματα και ένα κατάστημα franchise, κυρίως εντός του νομού Αττικής (δύο μόνο εξ αυτών βρίσκονται στην Άνδρο), ενώ όπως φαίνεται, στο deal περιλαμβάνεται και το Διαμετακομιστικό Κέντρο, που έχει ανεγείρει από το 2008 η Προμηθευτική Τροφίμων σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.500 τ.μ. στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τον τελευταίο διαθέσιμο ισολογισμό της, η Προμηθευτική κατέγραψε αύξηση πωλήσεων για την οικονομική χρήση από 1/7/2016 έως 30/6/2017.
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,42% φτάνοντας τα 116, 7 εκατ. ευρώ, αν και τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων σημείωσαν κάμψη κατά 19,3% και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ. Η αλυσίδα απασχολεί πάνω από 1.050 υπαλλήλους και συνεργάζεται με 300 και πλέον προμηθευτές.
Η εξέλιξης αυτή, σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, εντείνει το ήδη αυξημένο ανταγωνισμό που επικρατεί ανάμεσα στις αλυσίδες σουπερμάρκετ καθώς το 2018 εκτιμάται ότι θα είναι το έτος ξεκαθαρίσματος στον κλάδο.
Και αυτό γιατί από την 1η Μαρτίου 2017, ο όμιλος Σκλαβενίτη αποτελεί τον μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο στην Ελλάδα, έχοντας πλέον 560 καταστήματα στο δίκτυό του, ενώ μέσω της αυτόνομης ανάπτυξης η ΑΒ Βασιλόπουλος, έχει καταφέρει να έχει παρουσία σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, ενώ όσον αφορά τα My Market φέτος αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρη ενσωμάτωση του δικτύου της πρώην Βερόπουλος. Σήμερα, το δίκτυο των My market αριθμεί πλέον περισσότερα από 230 σημεία σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί περίπου 9.200 εργαζόμενους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης