Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Bear» η Morgan Stanley για την Tesla, περικόπτει δραστικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή

tags :
«Bear» η Morgan Stanley για την Tesla, περικόπτει δραστικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή
Πολύ γρήγορη η μετάβαση της Morgan Stanley από «bull» σε «bear», σχετικά με την Tesla
Αν και πριν λίγες μόλις εβδομάδες υποστήριζε ότι η Tesla «είναι πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει», πλέον η Morgan Stanley φαίνεται να αλλάζει στάση για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε δραστική περικοπή της τιμής-στόχου (12μήνου) για τη μετοχή της Tesla, από τα 376 στα 291 δολάρια.



Να επισημανθεί ότι, επί του παρόντος, η μετοχή στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης διαπραγματεύεται γύρω από τα 284 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 48 δισεκ. δολάρια.

Διαβάστε: Morgan Stanley: Πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει η Tesla – Κρίσιμοι οι επόμενοι τρεις μήνες

Η Tesla παρουσίασε καθαρές ζημίες ύψους 709,6 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι απωλειών ύψους 330,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, με το EBITDA να είναι αρνητικό, στα 3,35 δολάρια ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά, στα 3,41 δισεκ. δολάρια, έναντι 2,70 το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η Morgan Stanley μείωσε, επίσης, την πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk, στο 9,8% από 14,3%, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κίνηση αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για τη συρρίκνωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε, την ίδια στιγμή, η υποδεέστερη παραγωγή οχημάτων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική τράπεζα διατήρησε σε «Equal-weight» τη σύσταση, χωρίς να την υποβαθμίσει σε «Underweight».


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης