Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Fitch αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Royal Bank of Scotland

tags :
Η Fitch αναβαθμίζει σε θετικό το outlook της Royal Bank of Scotland
Αναβαθμίζονται οι προοπτικές της Royal Bank of Scotland από τη Fitch
Σε αναβάθμιση των προοπτικών -από σταθερές σε θετικές- για τη Royal Bank of Scotland Group (RBS) προχώρησε η Fitch Ratings, επικαλούμενη τον διακανονισμό με τις αμερικανικές αρχές για το «τοξικά» τιτλοποιημένα δάνεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Οι αξιολογήσεις για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα παρέμειναν σε «BBB+» και «F2», ενώ η αξιολόγηση βιωσιμότητας επιβεβαιώθηκε σε «bbb+».
Την περασμένη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε πως η Royal Bank of Scotland θα καταβάλει εν τέλει πρόστιμα ύψους 4,9 δισ. δολ. ως διακανονισμό για την πώληση ενυπόθηκων χρεογράφων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης του 2008.
Συγκεκριμένα, από το παραπάνω ποσό τα 3,4 δισ. δολ. θα καλυφθούν από τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ τα υπόλοιπα 1,4 δισ. ευρώ θα «αφαιρεθούν» από τα κέρδη της τράπεζας κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Λουκέτο» σε 162 καταστήματα από τη Royal Bank of Scotland

Την απόφαση να κλείσει 162 καταστήματα σε Μεγάλη Βρετανία και Ουαλία έλαβε η Royal Bank of Scotland (RBS), καθώς ετοιμάζεται να επανεντάξει στις δραστηριότητές της την Williams & Glyn.
Τα 109 εκ των παραπάνω θα βάλουν «λουκέτο» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2018, ενώ τα υπόλοιπα 53 θα κλείσουν τον επόμενο Νοέμβριο.
Όπως γνωστοποίησε ο τραπεζικός κολοσσός, το κλείσιμο των καταστημάτων θα αποφέρει 792 χαμένες θέσεις εργασίας.
Αντ’ αυτού, η RBS προτίθεται να εφαρμόσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη της βρετανικής τράπεζας τριπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, διαμορφώθηκαν στα 792 εκατ. στερλίνες, έναντι 259 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 70% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 1,21 δισ. στερλίνες.
Σε ότι αφορά στα καθαρά έσοδα από τόκους, αυτά υποχώρησαν κατά 4%, στα 2,15 δισεκ. στερλίνες, έναντι 2,23 δισεκ. στερλινών το προηγούμενο έτος, την ίδια στιγμή που έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 1,16 δισεκ. στερλίνες, έναντι 978 δισεκ. το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 16,4%, στα τέλη Μαρτίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης