Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» δηλώσεων Ισραήλ και Τουρκίας – Erdogan: Παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του Netanyahu

tags :
«Πόλεμος» δηλώσεων Ισραήλ και Τουρκίας – Erdogan: Παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του Netanyahu
Σκληρή κόντρα μεταξύ Recep Tayyip Erdogan και Benjamin Netanyahu 
Με σκληρές «επιθέσεις» εκατέρωθεν συνεχίζουν την κόντρα τους οι Recep Tayyip Erdogan και Benjamin Netanyahu, με τον Τούρκο Πρόεδρο να χαρακτηρίζει «κράτος απαρτχάιντ» το Ισραήλ και να αναφέρει πως ο πρωθυπουργός της χώρας έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του».
Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών αναζωπυρώθηκε εχθές, μετά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών (και τον τραυματισμό χιλιάδων) στη Γάζα, από ισραηλινά πυρά, με αφορμή τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Μάλιστα, η Άγκυρα κάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε Η.Π.Α. και Ισραήλ, ενώ το Τελ Αβίβ απέλασε τον Τούρκο πρόξενο.
«Ο Netanyahu είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε..
Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια τους και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία.
Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς;
Διάβασε τις Δέκα Εντολές», έγραψε χαρακτηριστικά ο Erdogan στο Twitter.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν δέχεται «μαθήματα ηθικής» από τον Τούρκο Πρόεδρο, που είναι «μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί τέλεια την τρομοκρατία και τις σφαγές».
Την 1η Απριλίου 2017, ο Netanyahu είχε δηλώσει πως ο ισραηλινός στρατός «δεν έχει να δεχθεί μαθήματα ηθικής από εκείνον που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους εδώ και χρόνια», αναφερόμενος στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης