Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υψηλά 3,5 ετών για το πετρέλαιο - Άνω των 78 δολ. το Brent και των 71 δολ. το αμερικανικό αργό

Νέα υψηλά 3,5 ετών για το πετρέλαιο - Άνω των 78 δολ. το Brent και των 71 δολ. το αμερικανικό αργό
Στήριξη από τις ανησυχίες για Ιράν και Κίνα
Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται η τιμή του μαύρου χρυσού, δεχόμενη στήριξη από τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το τι θα προκαλέσει αυτό στην παραγωγή ενός από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου της Μ. Ανατολής.
Μάλιστα η τιμή του πετρελαίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά την άνοδο του δολαρίου αλλά και τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο χαλάρωσης του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.



Κέρδη 0,17% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2018 του Brent το οποίο διαμορφώθηκε στα 78,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 79,47 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου 2014.
Ανάλογη πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο ενισχύθηκε 0,48% στα 71,30 δολάρια, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 71,92 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου 2014.



Υπενθυμίζετια ότι η Κίνα ανακοίνωσε χαμηλότερες των προβλέψεων λιανικές πωλήσεις αλλά και επενδύσεις για τον Απρίλιο του 2018, γεγονός που προκαλεί αρκετές ανησυχίες για την οικονομική της πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης