Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ενώ η εντολή της Κεφαλαιαγοράς για τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν ρητή και έληξε χθες 15/5... η Folli Follie τελικά πήρε παράταση

Ενώ η εντολή της Κεφαλαιαγοράς για τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν ρητή και έληξε χθες 15/5... η Folli Follie τελικά πήρε παράταση
Οι στοχευμένοι έλεγχο στα ταμεία μεγάλων εισηγμένων και οι φήμες για την καθυστέρηση της Folli
Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εισηγμένες εταιρίες που μετέχουν στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να είναι «χαλαρή» στον έλεγχο της Folli-Follie.
Ειδικότερα η Επιτροπή επικεντρώνεται στο σκέλος του ελέγχου της ύπαρξης των ταμειακών διαθεσίμων και συγκεκριμένα στην προσκόμιση αναλυτικών στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών, όπου απεικονίζονται τα διαθέσιμα κεφάλαια των εταιριών που ελέγχει.
Στην περίπτωση της Folli Follie η επιτροπή προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά και ζήτησε από την εταιρία να δημοσιοποιήσει και τα στοιχεία αυτά.
Και ήταν εύλογο να το πράξει καθώς μια από τις βασικές αμφισβητήσεις της Quintessential με έμμεσο τρόπο ήταν η ύπαρξη η μη των διαθεσίμων.
Μάλιστα το θέμα των διαθεσίμων δεν είχε διευκρινιστεί από τη Folli-Follie ούτε στις ανακοινώσεις της καθώς η Quintessential θέτει θέμα για τα ταμειακά διαθέσιμα του 2016 και η εταιρία δίνει πληροφορίες για τα ταμειακά διαθέσιμα του 2017 αποδίδοντας τις χαμηλές αποδόσεις στην τοποθέτησή τους στα χαμηλά επιτόκια που διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο.
Το ζήτημα είναι ότι η προθεσμία που είχε δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες στη Folli Follie να προσκομίσει και να δημοσιοποιήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία έληγε χθες 15/5/2018. 
Όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προσκομίστηκαν τα στοιχεία χωρίς να υπάρχει αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Και το ερώτημα είναι τι ακριβώς έγινε.
Δεν προλάβαινε η Folli Follie;
Της δόθηκε παράταση και αν για ποιο λόγο και πόση είναι αυτή η παράταση;
Ακυρώθηκε το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αν ναι για ποιο λόγο;
Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αν ληφθεί υπό όψιν ότι χθες (15/5) αργά το βράδυ στα χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφόρησαν φήμες ότι υπήρξαν πολιτικές πιέσεις που σε αυτή τη φάση οδήγησαν στη μετάθεση της εκπλήρωσης της υποχρέωσης της Folli Folliwe.
Φυσικά εμείς δεν τα υιοθετούμε και αναμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με δημόσια τοποθέτηση δεδομένου ότι η Folli Folli αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για την αξιοπιστία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης