Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πονάει, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχθούν κάποιοι ότι ο Ντ. Τράμπ είναι καλός Πρόεδρος;

tags :
Πονάει, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχθούν κάποιοι ότι ο Ντ. Τράμπ είναι καλός Πρόεδρος;

Οι υπάλληλοι του στρεβλού συστήματος της παγκοσμιοποίησης παραμένουν βιτριολικοί στον πόλεμο τους εναντίον του

Πονάει, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχθούν κάποιοι ότι ο Ντ. Τράμπ είναι καλός Πρόεδρος;

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Είναι κατανοητό ότι για κάποιους στην Αμερική, αλλά και διεθνώς, είναι επίπονο να βλέπουν την πορεία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ, στο Λευκό Οίκο. Και σίγουρα δεν αναφέρομαι σε αυτά που αυτοί νομίζουν ότι αποτελούν σοβαρά θέματα, δηλαδή, το ανύπαρκτο σκάνδαλο με τη Ρωσία και την ιστορία με μια τρίτης διαλογής πορνοστάρ, που στην πραγματικότητα δεν απασχολούν τον μέσο Αμερικανό πολίτη, και τη συντριπτική πλειοψηφία των απλών πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα.

Μήπως τελικά έχει έρθει η ώρα, όλοι αυτοί να παραδεχτούν ότι ο Τράμπ, είναι ένας καλός Πρόεδρος για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο;

Η τραγική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει καταρρεύσει, τρεις Αμερικανοί όμηροι επέστρεψαν, από τη Βόρεια Κορέα, η οποία βρίσκεται ένα βήμα από την αποδοχή αποπυρηνικοποίησης, πέντε ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν συλληφθεί, και όλα αυτά μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση, με δραστική μείωση των φόρων, από την εποχή του αείμνηστου Ρόναλντ Ρέηγκαν, δραστικά λιγότεροι παράνομοι μετανάστες, τοποθέτηση Ομοσπονδιακών Δικαστών, που εφαρμόζουν πιστά τις επιταγές του Αμερικανικού Συντάγματος, όπως και το νέο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου, δραστική σε ιστορικά επίπεδα, μείωση της ανεργίας, και για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση.

Παρόλα αυτά οι υπάλληλοι του στρεβλού συστήματος της παγκοσμιοποίησης των τελευταίων δεκαετιών, παραμένουν βιτριολικοί στον πόλεμο τους εναντίον του Προέδρου Τράμπ. Στο εσωτερικό το συμβόλαιο εξόντωσης υπηρετούν, οι Δημοκρατικοί, και μαζί τους σε πλήρη αρμονία το ξεπερασμένο σύστημα του κατεστημένου των Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι είναι γνωστοί με το παρατσούκλι, “Never Trump”.

Ειδικά οι τελευταίοι είναι πολύ πιο σκληροί στο μίσος τους εναντίον του Προέδρου, σε σχέση με τους Δημοκρατικούς. Βλέποντας αυτή την κατάσταση, έρχεται στο μυαλό μια αναφορά που είδα πρόσφατα σε ένα άρθρο, σχετικά με μια ρήση του Ράλφ Έμερσον, ο οποίος είχε γράψει. “Η λογική απαιτεί συνέπεια, αλλά οι λογικοί συνειρμοί μπορεί να αποδειχθούν λανθασμένοι. Το πρόβλημα είναι ότι η προϋπόθεση του δεν είναι αλήθεια”.

Οι άνθρωποι είναι ξεροκέφαλοι. Συγκεκριμένα, πέφτουν εύκολα θύμα δεσμευτικών προκαταλήψεων, όπου πρόσωπα πείθονται περισσότερο για τις θέσεις τους, όταν τις έχουν διακηρύξει δημόσια. Όσο πιο πολύ υπερασπίζουν τις απόψεις τους, τόσο πιο δύσκολο είναι να τις αναθεωρήσουν, ακόμη και όταν τα γεγονότα και τα στοιχεία τις διαψεύδουν. Ανόητοι ιδεολόγοι, ακόμα και όταν τους παρουσιάζουν στοιχεία που αντικρούουν τις θεωρίες τους, αρνούνται την πραγματικότητα για να τις υπερασπίσουν.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι και συντηρητικοί του κατεστημένου, αρνήθηκαν να στηρίξουν και να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τράμπ, στις προεδρικές εκλογές του 2016, για διάφορους λόγους. Κάποιοι πίστευαν ότι είναι ένας Δημοκρατικός με συντηρητικό μανδύα. Κάποιοι άλλοι πίστευαν ότι το προκλητικό στυλ του δεν θα του επιτρέψει να κυβερνήσει ως συντηρητικός και θα πλήξει την εικόνα των ΗΠΑ τόσο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και διεθνώς.

Μετά από 17 μήνες του Ντόναλντ Τράμπ στο Λευκό Οίκο, καμία από αυτές τις εικασίες δεν έχει αποδειχθεί αληθινή. Αντίθετα, τα πραγματικά στοιχεία, δείχνουν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Διακυβέρνηση με αποτελέσματα στο εσωτερικό, ειρήνη μέσω πυγμής και δύναμης διεθνώς και για πρώτη φορά θετικά αισθήματα ελπίδας για το μέλλον στις καρδιές της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών πολιτών. Η πραγματικότητα (Reality), διαλύει τον εικονικά πλασμένο κόσμο (Virtual Reality), των τελειωμένων υπαλλήλων ενός συστήματος που έχει καταρρεύσει και αρνείται να το αποδεχθεί.

Είναι καιρός όλοι αυτοί οι τραγικοί και επικίνδυνοι υπάλληλοι να αλλάξουν πορεία, εκτός και επιδιώκουν το κακό της Αμερικής και το κακό του διεθνούς συστήματος. Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να επιδιώκουν και να ελπίζουν σε αποτυχία του Προέδρου Τράμπ, μόνο και μόνο για να πουν ότι είχαν δίκιο στις προβλέψεις τους, αλλά κυρίως για να διατηρήσουν τα προνόμια και το φαγοπότι που απολάμβαναν ως πιστοί υπάλληλοι ενός διεφθαρμένου και βαθιά αποτυχημένου συστήματος. Δεν είναι κακό, αντίθετα, αποτελεί προτέρημα για κάποιον, να αλλάζεις άποψη όταν τα πραγματικά γεγονότα και στοιχεία το καλούν.

Η δόλια επιμονή στήριξης μιας ψευδούς εικόνας, όχι μόνο δεν αποτελεί αρετή, είναι έγκλημα. Ας το παραδεχτούν, ο Ντόναλντ Τράμπ, μέχρις στιγμής, είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος για την Αμερική, και τον υπόλοιπο κόσμο.
___________

*Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον.

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Πηγή: Πονάει, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχθούν κάποιοι ότι ο Ντ. Τράμπ είναι καλός Πρόεδρος https://hellasjournal.com/2018/05/ponai-alla-mipos-irthe-i-ora-na-paradechthoun-kapii-oti-o-nt-trab-ine-kalos-proedros/


http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης