Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Αλέξης Τσίπρας: Ο αξιόπιστος των Αμερικανών

tags :
Αλέξης Τσίπρας: Ο αξιόπιστος των Αμερικανών
Εν μέσω οργιώδους παρασκηνίου στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας -  Σκοπίων
Αλέξης Τσίπρας: Ο αξιόπιστος των Αμερικανών

Εν μέσω οργιώδους παρασκηνίου στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας -  Σκοπίων φαίνεται πως μια κάποια λύση βρίσκεται προ των πυλών. Και σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα δύο παράγοντες: ο αμερικανικός και ο Αλέξης Τσίπρας. 

Μαθαίνω ότι το τελευταίο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καταλυτική επίδραση στην αλλαγή του σκηνικού και στη διαμόρφωση ενός πλαισίου πιθανής λύσης η οποία θα έχει μεταβατική περίοδο ενός ή δύο ετών έως ότου εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία. Και ο δεύτερος παράγοντας είναι ο ίδιος ο  Αλέξης Τσίπρας.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...
____________

ΒΗΜΑτοδότης 
____________

Πρώτα απ' όλα είναι η ανακοίνωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ (Αμερικανού) Μάθιου Νίμιτς ότι οι Τσίπρας και Ζάεφ θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Σόφια. Εδώ, θα πρέπει να σημειωθούν και οι συχνές επισκέψεις που πραγματοποιεί ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Ποιος άραγε ο λόγος να θέλει να τον συναντά τόσες φορές; Δεν συνομιλούν μόνον για την αναβάθμιση των F-16, όπως επισήμως ανακοινώνεται. Προφανώς θα συνομιλούν και για το Σκοπιανό. Οι συχνές συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με τον αμερικανό πρεσβευτή έχουν αναγάγει τον κ. Μητσοτάκη σε προνομιακό συνομιλητή τους.

Αλλά οι Αμερικανοί, και η Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και το ΝΑΤΟ  θεωρούν, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο Σκοπιανό, και τον Πρωθυπουργό... «φερέγγυο και αξιόπιστο συνομιλητή». Οπως πληροφορούμαι, οι αμερικανοί πρεσβευτές σε Αθήνα και Σκόπια παρενέβησαν το τελευταίο διάστημα πολλές φορές για την αποδοχή της όποιας συμφωνίας, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο είχαν ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις.

http://www.bankingnews.gr

Ε
ΤΙΚΕΤΕΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης