Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (16/05/2018)

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (16/05/2018)
Η αγορά δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α. (16/05/2018)

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ: Σας γράφoυμε αυτές τις γραμμές από αγάπη για την αγορά, αλλά και ενδιαφέρον για τον θεσμό στον οποίο έχετε τοποθετηθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, άρα από τον λαό για να τον υπηρετείτε. Και θέλουμε με αγάπη και συμπόνια να σας ρωτήσουμε ευθέως:
Έχετε κουραστεί;
Τα έχετε παρατήσει;
Δεν ασχολείστε άλλο με αυτά που γίνονται;
Ή μήπως εμείς έχουμε λάθος και εσείς δίκιο;
Κύριοι, σας παρακαλούμε για το κύρος της αγοράς, διαφυλάξτε μία βασική αρχή: Καμία δυνατότητα στους έχοντες εσωτερική πληροφόρηση να δημιουργήσουν πλούτο στις πλάτες ανυποψίαστων…
Και κάτι πολύ πιο απλό: ‘Oταν δημοσιεύονται οι ισολογισμοί που βγάζουν… μάτια, να επεμβαίνετε όποιος κι αν είναι…
Και όχι μόνον να ασχολείσθε με τις “φουκαριάρικες” κάνοντας επίδειξη… αυστηρότητας(!!). Γιατί εκεί, το κακό έχει ολοκληρωθεί…

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – Οι τιμές-στόχοι: Οι μέσες τιμές-στόχοι, οι οποίες σε μεγάλο έχουν ενσωματώσει τόσο τα νέα πρότυπα όσο και τα stress tests, παραμένουν θετικοί για την πορεία των μετοχών τους.
Για την Εθνική η μέση τιμή-στόχος είναι το 0,4000 ευρώ με 30% περιθώριο και σύσταση αγορά.
Για την Τράπεζα Πειραιώς η μέση τιμή-στόχος διαμορφώνεται πλέον στα 3,8000 ευρώ με 17% ανοδικό περιθώριο και ουδέτερη σύσταση.
Για την Alpha με μέση τιμή-στόχο τα 2,6000 ευρώ, το περιθώριο ανέρχεται στο 21% και η σύσταση είναι αγορά.
Τέλος, για τη Eurobank η μέση τιμή-στόχος στο 1,0900 ευρώ δίνει 10% περιθώριο ανόδου και η σύσταση είναι αγορά.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – WOOD &CO: Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της, θετική ήταν η εντύπωση που προκάλεσε το ισχυρό αποτέλεσμα της Alpha Bank, η οποία και αποτελεί την κορυφαία επιλογή τους από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ενώ τα αποτελέσματα για την Eurobank και την Πειραιώς ήταν καθησυχαστικά.


Συνολικά, η Wood δεν αναμένει κάποια σημαντική αντίδραση στις τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και διατηρεί τις τιμές στόχους που έχει θέσει, δίνοντας περιθώριο ανόδου 25% με 30%.
Πιο αναλυτικά για την Alpha Bank δίνει τιμή στόχο στα 2,7000 ευρώ και σύσταση «ΑΓΟΡΑ», για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο τα 0,4000 ευρώ και σύσταση «ΑΓΟΡΑ», για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει τιμή στόχο τα 3,3000 ευρώ και σύσταση «ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ», και για τη Eurobank δίνει τιμή στόχο τα 1,2000 ευρώ, και σύσταση «ΑΓΟΡΑ».

ΑΓΟΡΑ-απάντηση: Έτσι είναι οι αγορές και ειδικά του Χ.Α…. Μπορεί οποιοσδήποτε με κεφάλαια να ερωτευτεί το οποιοδήποτε χαρτί, γιατί έτσι του αρέσει. Δεν μπορεί κανείς να κάνει κουμάντο στη τσέπη του αλλουνού… Και έτσι να είναι όμως, με γειά τους και χαρά τους. Η αγορά δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε Εκκλησία. Αν και το τελευταίο είναι μάλλον εντελώς αδόκιμον… Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΕ είναι η υπ. αρ.1 Μπίζνα…

ΤΕΝΕΡΓ -απάντηση: Το ΧΑ δεν μοιράζει χρήματα έτσι εύκολα… Ο αγώνας που δίνουμε με την αγορά είναι Μαραθώνιος και όχι κατοστάρι. Ένα χαρτοφυλάκιο δεν μπορεί να έχει μόνον ΚΕΚΡΟΠΑ ή PROFILE άντε και καμμία ΕΚΤΕΡ μαζί με τα ΠΑΠΑΚΙΑ… Και βάλαμε εταιρείες που έχουν χαρίσει super κέρδη και τις οποίες είχαμε αναφέρει πριν καν ξεκινήσουν για να βοηθήσουμε τα μικρά χαρτοφυλάκια…

‘Ομως υπάρχει και μία άλλη κατηγορία ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ που διαθέτει αρκετά έως σημαντικά κεφάλαια και από τα οποία θέλει να δει μία απόδοση αρκετά μεγαλύτερη από το… επιτόκιο (σχεδόν ανύπαρκτον στις μέρες μας)…Και η οποία επενδυτική κατηγορία δεν κοιτάει εταιρείες με κφ/σεις κάτω των 500 εκατ. ευρώ, άντε των 300 εκατ. ευρώ. (Αυτές, στο εξωτερικό θεωρούνται SMALL CAP και μη σας κάνει εντύπωση).

Σε αυτή λοιπόν, απευθύνονται οι αναφορές μας για ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ αυτού του βεληνεκούς…
Στο… εν προκειμένω τώρα: Επειδή αυτές οι τοποθετήσεις είναι Μεσομακροπρόθεσμες (τουλάχιστον) και τα 9,0000 ευρώ θα δει και διψήφια νούμερα. Ειλικρινά και χωρίς να υπερβάλλουμε, μπορεί να την δούμε και στα 12,0000 ευρώ…

Δεν έχει σημασία το πότε… θα δούμε ένα +70% (στα 9,00 ευρώ ) ή ένα +130% (στα 12,00). Γιατί, για να εισπράξει τετοιες αποδόσεις το ΙΣΧΥΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ από τον ΤΟΚΟ θα χρειασθεί μία 15ετία ή μία 30ετία(!!)
Τα πάντα ρει βέβαια, καθότι σήμερα ζούμε κι αύριο ποιος ξέρει…Και πάντα με βάση την χρηματιστηριακή ή καλύτερα με την λογική των αγορών… Η μετοχή είναι ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ… Με placement στα... 4,3500 ευρώ και δεν έχει το παραμικρό άγχος…
ΛΑΜΔΑ@6,3400 ευρώ και -3,35%: Mε τιμή στόχο τα 8,3000 ευρώ και σύσταση αγοράς άρχισαν να καλύπτουν οι αναλυτές της Eurobank Equities την κάλυψη της μετοχής, επισημαίνοντας πως η τιμή στόχος αντανακλά στις εκτιμήσεις τους για βιώσιμη αύξηση εισοδήματος από ενοίκια και την σημαντική δημιουργία αξίας που συνδέεται με το Ελληνικό υψηλότερη και πάνω από την βασική τους εκτίμηση μόλις το έργο προχωρήσει.

Οι αναλυτές της Ε.ΕQ. βλέπουν λοιπόν περαιτέρω περιθώρια ανόδου μέσω της αξιοποίησης του Ελληνικού, με το σενάριο που επεξεργάστηκαν να αποτιμά την εισηγμένη στα 11,7000 ευρώ ανά μετοχή, στην περίπτωση που προχωρήσει η επένδυση.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης