Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πρώτο το κόμμα του Macron ενόψει των ευρωεκλογών – Ευρύ προβάδισμα έναντι της Le Pen

Γαλλία: Πρώτο το κόμμα του Macron ενόψει των ευρωεκλογών – Ευρύ προβάδισμα έναντι της Le Pen
Το κόμμα του Marcon και το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κίνημα λαμβάνουν το 27% έναντι 17% του Εθνικού Μετώπου
Τις περισσότερες ψήφους φέρεται να λαμβάνει στις προσεχείς Ευρωεκλογές το κόμμα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron (La République En Marche!, LREM), το οποίο μαζί με το κεντροδεξιό κόμμα Δημοκρατικό Κίνημα (Mouvement démocrate, MoDem) που είναι εταίρος του Macron λαμβάνουν το 27% των ψήφων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Valeurs Actuelles, στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 17% το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen.
Σημειώνεται πως το κόμμα του Macron δεν εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη στιγμή που το Εθνικό Μέτωπο είναι το γαλλικό κόμμα με τους περισσότερους ευρωβουλευτές.
Πάντως, ο Macron βλέπει τη δημοτικότητα του να μειώνεται ραγδαία σε σύγκριση με την περίοδο αμέσως μετά την εκλογή του πριν από έναν χρόνο, όμως ωφελείται σημαντικά από τον κατακερματισμό της ισχύος της αντιπολίτευσης και την αδυναμία των παρατάξεών της.
 Το κόμμα της παραδοσιακής δεξιάς, οι Ρεπουμπλικάνοι, περιορίζεται στο 15% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία στο 14%.
Τα υπόλοιπα κόμματα περιορίζονται σε μονοψήφια ποσοστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης