Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και μετοχές που συνδέονται με τις αλλαγές στον MSCI στο επίκεντρο

ΧΑ: Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και μετοχές που συνδέονται με τις αλλαγές στον MSCI στο επίκεντρο
Η αγορά αναμένει τις απαντήσεις των ερωτημάτων που έθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Folli Follie
Οι αλλαγές στους δείκτες MSCI (διαγραφές αλλά και μειώσεις στις σταθμίσεις) επηρέασαν χθες το κλίμα στο ΧΑ και σε συνδυασμό με τις σημαντικές πιέσεις που ασκήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.
Η καθυστέρηση της Folli Follie να ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κατ΄ επέκταση την επενδυτική κοινότητα αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Bankingnews πιθανότατα θα επηρεάσει αρνητικά εκ νέου τον τίτλο.
Οι αγορές από το βασικό μέτοχο στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις δεν είναι σημαντικές, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα και κάποια στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως στα τελευταία δύο κλεισίματα γίνονται προσπάθειες στη δημοπρασία να «ωραιοποιηθεί» η εικόνα.
Τονίζουν πως ο όγκος είναι αντίστοιχος με τις αγορές του βασικού μετόχου και δεν αποκλείουν η παρέμβασή του να είναι στο κλείσιμο.
Προχθές 14/5 η μετοχή με την παρέμβαση έκλεισε με μειωμένες απώλειες αλλά χθες 15/5 ο όγκος των αγοραστών ήταν μικρός σε σύγκριση με των πωλητών με αποτέλεσμα οι απώλειες να είναι μεγάλες.
Για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας με το βλέμμα στις μετοχές που επηρεάζονται από τις αλλαγές του MSCI αλλά και στις εξελίξεις αναφορικά με το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.
 
Euroxx
Συνέχιση της μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο λόγω των ροών που σχετίζονται με αναδυόμενες αγορές.
 
Beta
Περιμένουμε η επιφυλακτικότατα να κυριαρχήσει για μία ακόμη συνεδρίαση, το το ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο λόγω των πληροφοριών για τις διαπραγματεύσεις γύρω από το ελληνικό χρέος και της απουσίας σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει εστιάζοντας το βλέμμα της στις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τη Γερμανία αναφορικά με τις δηλώσεις που έγιναν από στελέχη του ΔΝΤ.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης