Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Salvini και Di Maio επεξεργάζονται να αναλάβουν την πρωθυπουργία εναλλάξ

tags :
Ιταλία: Salvini και Di Maio επεξεργάζονται να αναλάβουν την πρωθυπουργία εναλλάξ
Έτοιμοι να κλείσουν την προγραμματική συμφωνία εμφανίζονται η Λέγκα και το Κίνημα των 5 Αστέρων
Σε μια καθαρά πολιτική κυβέρνηση φέρονται να προσανατολίζονται εν τέλει ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Luigi Di Maio και ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini, οι οποίοι μάλιστα φέρονται να μελετούν το σενάριο να αναλάβουν εναλλάξ οι δυο τους την πρωθυπουργία της Ιταλίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, οι δύο κυβερνητικοί σύμμαχοι φέρονται να έχουν καταλήξει στο ότι η κυβέρνηση τους θα πρέπει να είναι πολιτική, κάτι που σημαίνει πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι εκλεγμένος από το Κοινοβούλιο.
Και αν το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο θα αναλάβει την πρωθυπουργία, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι Di Maio και Salvini προσανατολίζονται στην ιδέα που κυκλοφορεί ολοένα και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το να αναλάβουν εναλλάξ την πρωθυπουργία.
Και αυτό το σενάριο φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ιδιαίτερα αν κρίνει κανείς τη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΕ και της νέας ιταλικής κυβέρνησης.
«Έχουμε συνεχή χτυπήματα από τους ευρωκράτες, οι οποίοι δεν έχουν εκλεχθεί από κανέναν» ανέφερε ο Luigi Di Maio, ο οποίος κατόπιν των χθεσινών συναντήσεων, υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό σήμερα Τετάρτη 17/5 να κλείσει η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης.
«Σε έξι ημέρες γράφουμε το πρόγραμμα 5 ετών.
Το νευραλγικό σημείο είναι η προγραμματική συμφωνία.
Μένουν ακόμα κάποια θέματα να διευκρινιστούν» ανέφερε ο Di Maio, με την ιταλική εφημερίδα πάντως να επισημαίνει πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να μην θέσουν θέμα για το ευρώ.
«Είμαστε στην τελική ευθεία, πιθανόν αύριο (σ.σ. σήμερα) να μπορέσουμε να κλείσουμε την κυβερνητική συμφωνία» τόνισε ο Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης