Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρούν οι τιμές στο πετρέλαιο λόγω αύξηση αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,71% και τα 77,87 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρούν οι τιμές στο πετρέλαιο λόγω αύξηση αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,71% και τα 77,87 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,43% στα 71,00 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινούνται σήμερα Τετάρτη (16/5) οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες απομακρύνονται από τα υψηλά τρεισήμισι ετών, δεχόμενες πιέσεις από τη νέα απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 11:24 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,71% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,87 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,43% στα 71,00 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί νέα πτώση κατά 763 χιλ. βαρέλια.
Οι επενδυτές διατηρούν συνεχώς στραμμένο το βλέμμα τους στις ΗΠΑ, καθώς την περασμένη εβδομάδα οι εξέδρες γεωτρήσεων στη χώρα αυξήθηκαν κατά 10, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στις 844 εξέδρες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015.
Τα παραπάνω στοιχεία υποδεικνύουν ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας αναμένεται να ξεπεράσει τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2019, ξεπερνώντας τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως.
Σημειώνεται ότι η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ αποτελεί σημαντικό αντίβαρο στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης