Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 1,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμός της Ευρωζώνης δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη υποχώρηση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/5) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαιώνουν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,2% σε ετήσια βάση, έναντι 1,3% τον προηγούμενο μήνα, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο 2%.
Σε ότι αφορά τον βασικό δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρπωαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός υποχώρησε στο 0,7% έναντι 1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο 0,9%.
Σύμφωνα με τη Eurostat, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον τομέα τροφίμων, καπνού και οινοπνευματώδων, καθώς και στον κλάδο υπηρεσιών, ενώ μικρότερη άνοδος καταγράφηκε στις τιμές του ενεργειακού τομέα.
Παράλληλα, αναφορικά με το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,4% έναντι 1,5% τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε δώδεκα κράτη, παρέμεινε σταθερός σε ένα, ενώ αυξήθηκε σε δεκατέσσερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης