Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank: Η γενική τάση της πτωτικής πορείας του ποσοστού ανεργίας αναμένεται να συνεχιστεί

tags :
Eurobank: Η γενική τάση της πτωτικής πορείας του ποσοστού ανεργίας αναμένεται να συνεχιστεί
Παρά την οριακή άνοδο της ανεργίας και την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της απασχόλησης η τάση της ανεργίας παραμένει πτωτική
Το ποσοστό ανεργίας στην ελληνική οικονομία σημείωσε οριακή άνοδο τον Φεβρουάριο 2018.
Για την ακρίβεια, σε όρους 2ου δεκαδικού ψηφίου παρέμεινε οριακά στάσιμο στο 20,75% (το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ-28) από 20,72% τον Ιανουάριο 2018.
Η εν λόγω εξέλιξη συνοδεύτηκε από επιβράδυνση του ετήσιου ρυθμού αύξησης της απασχόλησης στο 0,9% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν 1ον τις παρούσες εκτιμήσεις επίσημων οργανισμών για αύξηση του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης στην Ελλάδα το 2018 (π.χ. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η ετήσια ποσοστιαία μεταβολή του πραγματικού ΑΕΠ θα ανέλθει στο 1,9% από 1,4% πέρυσι) και 2ον του ποιοτικού χαρακτηριστικού της ενίσχυσης της τριμηνιαίας πτώσης του ποσοστού ανεργίας στο 2ο και 3ο τρίμηνο των τελευταίων 4 ετών (π.χ. λόγω της θετικής επίδρασης που ασκεί η άνοδος της βιομηχανίας του τουρισμού), θεωρούμε, ότι παρά την οριακή άνοδο της ανεργίας και την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της απασχόλησης τον Φεβρουάριο 2018 (βλέπε Σχήματα 1&2), η γενική τάση της πτωτικής πορείας του ποσοστού ανεργίας αναμένεται να συνεχιστεί στα επόμενα τρίμηνα.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης