Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total: Αποχωρεί από project αξίας 2 δισ. δολ. στο Ιράν λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

Total: Αποχωρεί από project αξίας 2 δισ. δολ. στο Ιράν λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
Η Total είναι μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών εταιρειών που ακυρώνουν συμβόλαιο με το Ιράν
Έτοιμη να αποχωρήσει από project στο Ιράν είναι η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να βρεθεί στο στόχαστο των επικείμενων αμερικανικών κυρώσεων.
Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει την ανάπτυξη του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου South Pars στο Ιράν, ένα project η αξία του οποίου υπολογίζεται στα δύο δισ. δολάρια.
«Οφείλουμε να διακόψουμε όλες τις δραστηριότητες που συνδέοντια με το συγκεκριμένο project πριν από τις 4 Νοεμβρίου 2017, εκτός εάν οι αμερικανικές αρχές προσφέρουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις, οι οποίες θα μας προστατεύουν από τις κυρώσεις.
Μέχρι στιγμής έχουμε δαπανήσει για το συγκεκριμένο project το ποσό των 40 εκατ. ευρώ (περί των 47 εκατ. δολαρίων)», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία μεταξύ Total και Ιράν υπογράφηκε στα τέλη του 2016, με την Total να έχει αναλάβει το 50,1% του South Pars, ενώ συνεργάτες της ήταν η κινεζική κρατική εταιρεία CNPC και η ιρανική Petropars.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης