Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώπιον των ευρωβουλευτών ο Mark Zuckeberg – Κατ’ ιδίαν συνάντηση με Macron

Ενώπιον των ευρωβουλευτών ο Mark Zuckeberg – Κατ’ ιδίαν συνάντηση με Macron
«Σκληρές ερωτήσεις» θα αντιμετωπίσει ο Zuckeberg από τους ευρωβουλευτές
Δεκτή έκανε την πρόσκληση του Ευρωκοινοβουλίου ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckeberg, ο οποίος θα εμφανιστεί ενώπιον των ευρωβουλευτών για να δεχθεί ερωτήσεις σχετικά και με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook έκανε δεκτή την πρόσκλησή μας και θα έρθει στις Βρυξέλες, πιθανώς και την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Tajani.
Παράλληλα ο Zuckeberg θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, καθώς ο ιδρυτής του Facebook επισκέπτεται το Παρίσι για προσέλκυση επενδύσεων.
Εκτός από τον Zuckeberg ο Macron θα συναντηθεί και με κορυφαία στελέχη των ΙΒΜ, Intel και Microsoft, στο περιθώριο της έκθεσης Tech for Good η οποία πραγματοποιείται τη γαλλική πρωτεύουσα.
«Θα υπάρξουν δύσκολες συνομιλίες», έσπευσε να υποστηρίξει στέλεχος από το γραφείο του Macron, αναφερόμενο τόσο στη συνάντηση με τον Zuckeberg όσο και με τα άλλα κορυφαία στελέχη των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει καταστεί πιο σκληρή έναντι στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να φοροδιαφεύγουν και να μην καταβάλουν όσα οφείλουν αναφορικά με τις δραστηριότητές τους σε ευρωπαϊκές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης