Ιταλία: Κατ’ αρχήν προγραμματική συμφωνία Λέγκας – Πέντε Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Κατ’ αρχήν προγραμματική συμφωνία Λέγκας – Πέντε Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Απομένει η υπογραφή του κειμένου από τους ηγέτες Λέγκας και Κινήματος των Πέντε Αστέρων
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του πολιτικού προγράμματος μεταξύ των ομάδων της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, για το οποίο εργάζονταν εντατικά ομάδες από τα δύο κόμματα, όπως αναφέρει το Reuters.
Αυτό που μένει είναι η έγκριση και υπογραφή του από τους ηγέτες των δύο κομμάτων, οι οποίοι αναμένεται ότι θα έχουν αργότερα σήμερα 16/5 συνάντηση.
Η συνάντηση των Luigi Di Maio και Matteo Salvini είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν σήμερα, προκειμένου να βάλουν τις τελευταίες «πινελιές» στο τελικό κείμενο συμφωνίας για τον σχηματισμό συγκυβέρνησης στη γειτονική χώρα.
«Ολοκληρώσαμε το έργο μας και στείλαμε τα πάντα στους δύο ηγέτες», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Λέγκας, Claudio Borghi, προσθέτοντας ότι «είναι ένα καλό πρόγραμμα αλλά παραμένουν ένα ή δύο σημεία για τα οποία τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν οι δύο ηγέτες».
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, στο τελικό κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας δεν υπάρχει καμία αναφορά για έξοδο από την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS