Νέα υποχώρηση της μεταβλητότητας στη Wall Street, στις 13,3 μονάδες ο δείκτης VIX

Νέα υποχώρηση της μεταβλητότητας στη Wall Street, στις 13,3 μονάδες ο δείκτης VIX
Σε χαμηλά επίπεδα η μεταβλητότητα στη Wall Street
Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται σήμερα (16 Μαΐου 2018) η μεταβλητότητα των χρηματιστηριακών αγορών της Νέας Υόρκης, εν μέσω ανόδου των κύριων δεικτών της Wall Street.
Ειδικότερα, στις 20:00, ο δείκτης Cboe Volatility Index (VIX) διαμορφώνεται στις 13,32 μονάδες, έπειτα από ημερήσια πτώση της τάξεως του 9%.
Την ίδια στιγμή, οι χρηματιστηριακοί δείκτες Dow Jones Industrial Average, S&P 500 και Nasdaq Composite διαπραγματεύονται στις 24.769,2 (+0,3%), 2.724,3 (+0,5%) και 7.406 μονάδες (+0,7%), αντίστοιχα.Goldman Sachs: Υψηλότερη σε σύγκριση με τον δείκτη VIX, η μεταβλητότητα στη Wall Street

Σε αμφισβήτηση των τιμών του «δείκτη φόβου» Cboe Volatilty Index (VIX) προχωρούν δύο (Rocky Fishman και John Marshall) εκ των αναλυτών της Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι η πραγματική μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης είναι υψηλότερη.
Επί του παρόντος, ο δείκτης έχει υποχωρήσει κάτω κοντά στις 13 μονάδες, κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο των 19,5 μονάδων και το ρεκόρ των 33+ μονάδων τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ωστόσο, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν ότι, με βάση τα τεχνικά στοιχεία που λαμβάνει υπόψη του ο δείκτης VIX, η τιμή του θα έπρεπε να ξεπερνά τις 18 μονάδες.
Επίσης, υπογραμμίζουν, πιο έντονο πρόβλημα εντοπίζεται στους δείκτες S&P kai Nasdaq Composite.

Διαβάστε: Στους μη θεσμικούς επενδυτές επιρρίπτει τη μεταβλητότητα στις αγορές η Goldman Sachs

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS