Σε νέο υψηλό 3,5 ετών το πετρέλαιο μετά την αναπάντεχη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων

Σε νέο υψηλό 3,5 ετών το πετρέλαιο μετά την αναπάντεχη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων
Ξεπέρασε τα 79 δολάρια το Brent και τα 71 δολάρια το αμερικανικό αργό
Ανοδικά για μία ακόμη συνεδρίαση κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου, καθώς υπήρξε αναπάντεχη υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού και διυλισμένων προϊόντων του, γεγονός που στήριξε την πορεία του μαύρου χρυσού.
Το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) κινήθηκε 0,11% υψηλότερα για να διαμορφωθεί στα 71,49 δολάρια το βαρέλι.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το Brent, με κέρδη 0,98% στα 79,20 δολάρια το βαρέλι.
Η άνοδος της τιμής πετρελαίου συνεχίστηκε παρά τη σημαντική ενίσχυση του δολαρίου, με τον δείκτη δολαρίου να διαμορφώνεται στο  υψηλότερο επίπεδο πέντε μηνών.Πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων

Πτώση μεγαλύτερη των προβλέψεων κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ μειώθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (16/5/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Μαΐου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 763.000 βαρέλια.
Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 4,9 εκατ. βαρέλια.Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 92.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 411.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS