Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «εξαπάτησε» τους επίδοξους επενδυτές των ICOs

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «εξαπάτησε» τους επίδοξους επενδυτές των ICOs
Με ένα «τρολάρισμα», η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέδειξε πόσο εύκολο εξαπατώνται οι επενδυτές των ICOs
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) έχει κρούσει ουκ ολίγες φορές τον κώδωνα τους κινδύνου για τις αρχικές προσφορές «μαρκών» (Initial Coin Offerings, ICOs), έχοντας, επίσης, μπλοκάρει ορισμένες εξ αυτών.
Ωστόσο, αυτή τη φορά πήγε ένα βήμα «παραπέρα».
Συγκεκριμένα, η SEC δημιούργησε τον ιστότοπο HoweyCoins.com, που υποτίθεται ότι προωθούσε μία ICO την οποία, μάλιστα, στηρίζαν και διάφοροι διάσημοι.
Επίσης, δημιούργησε ακόμη και τη φόρμα για την επένδυση.
Βέβαια, όταν ερχόταν οι χρήστες επέλεξαν την επένδυση επιλέγοντας «Buy Coins Now», μεταφέρθηκαν στον ιστότοπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.«Ναυάγησε» το 46% των ICOs που πραγματοποιήθηκαν το 2017!

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγήθηκε το 46% των αρχικών προσφορών «μαρκών» (Initial Coin Offerings, ICOs) που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος, σύμφωνα με την έρευνα του ιστότοπου news.Bitcoin.com, αποδεικνύοντας το υπάρχον υψηλό ρίσκο στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων και τη δυσπιστία του επενδυτικού κοινού.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, ένα επιπλέον 13% «σχεδόν απέτυχε».
Τα συνολικά κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις αποτυχημένες ICOs, δηλαδή οι απώλειες των επενδυτών, φτάνουν τα 100 εκατ. δολάρια.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το TokenData, ήδη 20 ICOs έχουν αποτύχει εντός του 2018.Διαβάστε: Γιατί οι επενδυτές επιμένουν στις δημόσιες προσφορές κρυπτονομισμάτων; Γιατί έχουν μέση απόδοση 1.320%!

Να εξηγηθεί ότι οι ICOs αποτελούν έναν νέο και καινοτόμο τρόπο χρηματοδότησης των νεοσύστατων επιχειρήσεων, με την έκδοση ψηφιακών μαρκών που μπορούν να διαπραγματεύονται διαδικτυακά.
Οι μάρκες είναι εμπνευσμένες -και δομημένες- από κρυπτονομίσματα όπως το Βitcoin και το Εthereum.
Ουσιαστικά, πρόκειται για νέα ψηφιακά νομίσματα, που πωλούνται έναντι πραγματικών χρημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νεοσύστατων επιχειρήσεων.
Μέσα στο 2017, από τις ICOs αντλήθηκαν συνολικά 3,88 δισεκ. δολάρια.
Ωστόσο, μόνο εντός του τρέχοντος έτους η επίδοση ανέρχεται σε 1,1 δισεκ. δολάρια!Διαβάστε: Με «άδεια χέρια» οι επενδυτές της μεγαλύτερης αρχικής δημόσιας προσφοράς ψηφιακών νομισμάτων

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS