Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σάλος από την επίθεση Σπίρτζη στο ΤΑΙΠΕΔ - Με την προεπιλογή των αναδόχων στην Εγνατία απαντά το Ταμείο

tags :
Σάλος από την επίθεση Σπίρτζη στο ΤΑΙΠΕΔ - Με την προεπιλογή των αναδόχων στην Εγνατία απαντά το Ταμείο
Ποια σχήματα επέλεξε το Ταμείο;
Λίγες ώρες μετά την επίθεση Σπίρτζη στο ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο  ανακοίνωσε ότι προχωρά στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
Χτες 16/5 μετά από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών, ο Υπουργός Μεταγορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης δήλωσε πως «εάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα.
Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Λίγες ώρες αργότερα το ΤΑΙΠΕΔ «απάντησε» με την προεπιλογή των υποψηφίων που περνάνε στη β΄φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού προεπέλεξε τα σχήματα που περνούν στη β' φάση του διαγωνισμού για παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.
Συγκεκριμένα, κατόπιν της αξιολόγησης των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος από τους συμβούλους του, αποφάσισε ότι τα παρακάτω επτά επενδυτικά σχήματα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό (με αλφαβητική σειρά):

1. ANAS International Enterprise S.p.A.
2. FREYJA HOLDINGS SARL [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]
3. ROADIS Transportation Holding S.L.U. - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
4. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
5. VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.
6. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.
7. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Εκτός του επόμενου γύρου, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια, μένουν τα σχήματα DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH – DIMERA LTD (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) και NORTHERN GREECE CORRIDOR CONSORTIUM” [Intertoll Capital Partners B.V. / J&P – AVAX S.A. / Aberdeen European Infrastructure Partners II LP], τα οποία είχαν καταθέσει φάκελο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σπίρτζης εξαπολύει επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ.
Πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου ο ίδιος είχε αφήσει αιχμές σχετικά με τον διαγωνισμό για την Εγνατία, λέγοντας πως «κάποιοι» δεν θέλουν να επιτευχθεί υψηλό τίμημα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των μελών του Ταμείου.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης