Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Θα προχωρήσουμε στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας – Θα σπάσουν οι βαρωνίες

Σκουρλέτης: Θα προχωρήσουμε στο σπάσιμο της Β’ Αθήνας – Θα σπάσουν οι βαρωνίες
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται στη Βουλή το αργότερο αρχές Ιουνίου
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σπάσιμο της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθήνας και του υπόλοιπου Αττικής εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος έχει καλέσει τα κόμματα σε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα το μεσημέρι για το εν λόγω θέμα.
Σε δηλώσεις του στο 24/7 ο κ.Σκουρλέτης εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής.
«Με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστούν οι σχέσεις πολίτη- βουλευτή, θα σπάσουν οι βαρωνίες, θα περιοριστούν οι πιθανότητες για διαπλοκή και μαύρο πολιτικό χρήμα» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, την ώρα που εκτιμάται πως το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή τέλη Μαΐου- αρχές Ιουνίου.
Εφόσον γίνει αυτό, το σπάσιμο των δυο περιφερειών θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές, καθώς απαιτείται πλειοψηφία δυο τρίτων προκειμένου να εφαρμοστεί από τις προσεχείς κάλπες.
Η κυβέρνηση συζητά το αίτημα για ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, πλην όμως, δεν προτίθεται να το φέρει πακέτο με το σπάσιμο των περιφερειών, όπως ζητάει η ΝΔ, ενώ δεν προτίθεται να αποδεχθεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για νέο εκλογικό νόμο, υπερασπιζόμενη την απλή αναλογική που η ίδια έχει ψηφίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης