Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Ενιαία προσέγγιση απέναντι στο Ιράν αποφάσισαν οι «28» - Στηρίζουν τη διεθνή συμφωνία

tags :
ΕΕ: Ενιαία προσέγγιση απέναντι στο Ιράν αποφάσισαν οι «28» - Στηρίζουν τη διεθνή συμφωνία
Θα τηρούμε τη συμφωνία όσο την τηρεί και το Ιράν αποφάσισαν οι 28 της ΕΕ
Να τηρήσουν ενιαία προσέγγιση απέναντι στο Ιράν και να στηρίξουν τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εφόσον και η Τεχεράνη την τηρεί διατύπωσαν οι 28 αρχηγοί των κρατών – μελών της ΕΕ.
Οι 28 συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτή τη συμφωνία, «για όσο το Ιράν θα την τηρεί», καθώς και ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου «να προστατεύσουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες οι οποίες πλήττονται από την αμερικανική απόφαση».
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία.
Επιπλέον, οι 28 διαβεβαίωσαν ότι «θα δώσουν απαντήσεις στις ανησυχίες όσον αφορά τον ρόλο του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και όσον αφορά το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων» ενώ συμφώνησαν να αμυνθούν από κοινού μπροστά την απειλή του Λευκού Οίκου να επιβάλλει δασμούς στον ευρωπαϊκό χάλυβα και στο ευρωπαϊκό αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Υπενθυμίζεται ότι η Η ΕΕ έχει εξαιρεθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου από τους αμερικανικούς δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα (25%) και στο εισαγόμενο αλουμίνιο (10%) με την ευρωπαϊκή πλευρά να ζητά η εξαίρεση αυτή να γίνει μόνιμη, διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει και αυτή σε αντίμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης