Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαμεσολαβητής η Ν. Κορέα για να μην ακυρωθεί η συνάντηση κορυφής Kim – Trump

Διαμεσολαβητής η Ν. Κορέα για να μην ακυρωθεί η συνάντηση κορυφής Kim – Trump
Η Β. Κορέα απειλεί να ακυρωθεί η συνάντηση λόγω των μονομερών απαιτήσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα
Ρόλο διαμεσολαβητή αναλαμβάνει η Νότια Κορέα με απώτερο στόχο να πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, η συνάντηση κορυφής του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong un και του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η Β. Κορέα απειλεί να ακυρώσει τη συνάντηση αυτή επικαλούμενη τις μονομερείς απαιτήσεις των ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει στην καταστροφή του πυρηνικού της οπλοστασίου εντός των επόμενων έξι μηνών αλλά και την κοινή στρατιωτική άσκηση της Νότιας Κορέας – ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε προκλητική.
Μάλιστα δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Asahi αναφέρει ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Πιονγκ Γιανγκ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, M. Pompeo διεμήνυσε στον Kim πως εάν η Β. Κορέα καταστρέψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, τότε οι ΗΠΑ θα βγάλουν τη Β. Κορέα από τη λίστα των «τρομοκρατών» και θα παράσχουν εγγυήσεις στην κυβέρνηση του Kim.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Moon Jae in σκοπεύει να αναλάβει δράση και να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ των ΗΠΑ και της Β. Κορέας.
Σημειώνεται ότι ο Moon Jae in θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump στις 22/5 στο Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης