Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο M. Zuckerberg – Στο επίκεντρο η προστασία των προσωπικών δεδομένων

tags :
Στο Ευρωκοινοβούλιο ο M. Zuckerberg – Στο επίκεντρο η προστασία των προσωπικών δεδομένων
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών εντός της επόμενης εβδομάδας
Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να βρεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας – δεν έχει οριστική ακόμα η ακριβής ημερομηνία - ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook, M. Zuckerberg.
Η συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να γίνει κεκλεισμένων των θυρών παρά τις αντιδράσεις ότι αυτή πρέπει να είναι δημόσια και ανοικτή σε όλους, θα εστιάσει τόσο στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών όσο και στο σκάνδαλο της βρετανικής εταιρείας Cambridge Analytica, η οποία απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για να προωθήσει την προεκλογική καμπάνια του προέδρου Trump στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Ιουνίου θα υπάρξει μια ακόμα συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία θα συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη του Facebook, ενώ αναφέρεται ότι ο Zuckerberg θα έχει συνάντηση στο Παρίσι στις 23/5 με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron με κύριο αντικείμενο τόσο την προστασία των προσωπικών δεδομένων όσο και θέματα φορολογίας.
Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο τεχνολογικού συνεδρίου με θέμα «Η Τεχνολογία για το Καλό», που διοργανώνει η Γαλλία και την οποία θα παρακολουθήσουν επίσης οι επικεφαλής άλλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας (Microsoft, IBM, Intel κ.α.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης