Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σήμερα (17/5) η συνάντηση Di Maio - Salvini για την οριστικοποίηση του προγράμματος

Ιταλία: Σήμερα (17/5) η συνάντηση Di Maio - Salvini για την οριστικοποίηση του προγράμματος
Σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά ΜΜΕ, Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα δεν ζητούν διαγραφή χρέους, αλλά με μην «μετρούν» τα ιταλικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ
Στην τελική ευθεία φαίνονται πως βρίσκονται Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Κινήματος, οι επικεφαλής των δύο κομμάτων Di Maio και Salvini θα συναντηθούν σήμερα (17/5/2018) για την οριστικοποίηση του προγράμματος.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα δύο κόμματα επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωζώνη, αλλά και στο ΝΑΤΟ, αλλά ανακοινώνουν ότι θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.
Όσον αφορά το ιταλικό χρέος, δεν ζητούν διαγραφή αλλά δηλώνουν σε αυτό δεν θα «μετρούν» τα ιταλικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ιταλικά ΜΜΕ δεν υπάρχει, πλέον, αίτημα για «διαγραφή» χρέους 250 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, δηλαδή το ποσό που η τράπεζα έχει αγοράσει στα πλαίσια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Στο κείμενο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «θα φροντίσουμε να ενεργοποιηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η πρόταση τα κρατικά ομόλογα όλων των χωρών – μελών της Ευρωζώνης που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ να μην υπολογίζονται στο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει "ίση" επιρροή στο χρέος όλων των χωρών της Ευρωζώνης και όχι μόνο της Ιταλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης