Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Κακώς τα hedge funds περιορίζουν τις bullish τοποθετήσεις στο πετρέλαιο

Goldman Sachs: Κακώς τα hedge funds περιορίζουν τις bullish τοποθετήσεις στο πετρέλαιο
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η ζήτηση για το πετρέλαιο θα παραμείνει ισχυρή και οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη θα αποδειχθούν προσωρινές
Επικίνδυνη χαρακτηρίζει η Goldman Sachs τη στρατηγική των hedge funds που περιορίζουν τις bullish επενδύσεις τους στο πετρέλαιο.
Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής τράπεζας, η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή και οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη θα αποδειχθούν προσωρινές.
Επιπλέον, το αμερικανικό σχιστολιθικό πετρέλαιο ή ο ΟΠΕΚ είναι απίθανο να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα από ενδεχόμενες διαταραχές στην προσφορά.
Η Goldman Sachs ενίσχυσε την πρόβλεψη της σχετικά με τη 12μην απόδοση των πρώτων υλών σε 8% από 5%.
«Οι κερδοσκοπικές καθαρές long θέσεις στο πετρέλαιο έχουν υποχωρήσει αφού η τιμή έφτασε στα 73 δολ. ανά βαρέλι καθώς επικρατεί η άποψη: "θα το ξεπεράσουμε".
Αυτές είναι επικίνδυνες λέξεις από την άποψη της διαχείρισης κινδύνου» επισημαίνουν οι αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Οι bullish τοποθετήσεις των διαχειριστών κεφαλαίων στο Brent υποχωρούν επί τέσσερις εβδομάδες μετά τα μέσα Απριλίου, ενώ τα futures του επόμενου μήνα έχουν ενισχυθεί κατά 10% σε σχέση με τον περασμένο μήνα.
Κομβικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν, που αναμένεται να επιφέρει μείωση των εξαγωγών από τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, αλλά και ανησυχία για το εάν η παραγωγή από τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες θα μπορέσει να καλύψει τη διαφορά.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, ακόμα κι αν μέχρι το τέλος του έτους τεθούν σε κίνδυνο μόνο 200.000 με 300.000 βαρέλια την ημέρα ιρανικών εξαγωγών, ο ΟΠΕΚ δεν θα καταφέρει να αποτρέψει την απώλεια, και το μόνο που θα καταφέρει να κάνει είναι απλά να αντιδράσει.
Οποιαδήποτε αντίδραση απλά θα μειώσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε μια ήδη σφιχτή αγορά.
«Μόνο οι ΗΠΑ έχουν παρουσιάσει ανοδικές εκπλήξεις στην παραγωγή εξαιτίας των υψηλών τιμών, αλλά ο σχιστόλιθος αντιμετωπίζει αυξανόμενα προβλήματα καθώς η ταχύτερη ανάπτυξη έχει γεμίσει τη διαθέσιμη χωρητικότητα των αγωγών ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.
Αυτή η συμφόρηση έχει αρχίσει τώρα να επιφέρει περιορισμό της προσφοράς αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης