Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +0,8%
Περαιτέρω πτώση σημείωσε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/5) στοιχεία της Eurostat, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν σημαντικά τον κλάδο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, διευρύνοντας τις απώλειες της τάξεως του -0,7% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ο τομέας που αφορά τις κατασκευές κτηρίων υποχώρησε κατά -0,3%, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον τομέα των πολιτικών μηχανικών, και συγκεκριμένα στο -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,8%, με τον τομέα κατασκευών κτηρίων να καταγράφει ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,4%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασεκυαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -1,3%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε σε Ουγγαρία (-10,3%) και Ρουμανία (-9,2%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε σε Σλοβακία (+2,3%) και Ισπανία (+3,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης