Η απόφαση για αναδιάρθρωση σπρώχνει στο +22% τη μετοχή της αγγλικής Mothercare – Οφέλη για Κλουκίνας Λάππας;

Η απόφαση για αναδιάρθρωση σπρώχνει στο +22% τη μετοχή της αγγλικής Mothercare – Οφέλη για Κλουκίνας Λάππας;
Η ευημερία της Mothercare είναι πολύ σημαντική για την ελληνική εισηγμένη Κλουκίνας-Λάππας η οποία προμηθεύεται τα προϊόντα της βρετανικής εταιρείας
Με σημαντική άνοδο 22% διαπραγματεύεται η μετοχή της αγγλικής Mothercare μετά την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και να φέρει πίσω τον Mark Newton-Jones για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ένα μήνα μετά την αποχώρησή του.
Η εταιρεία πώλησης βρεφικών ειδών δίνει αγώνα για να μαζέψει μετρητά και να βοηθήσει την πληρωμή του χρέους της.
Η εταιρεία έχει ετοιμάσει πακέτο πώλησης δανείων και μετοχών ύψους 114 εκατ. λιρών.
Επίσης προγραμματίζει το κλείσιμο 50 καταστημάτων και μείωση ενοικίων σε άλλα 21.
Η μετοχή κατέγραφε άνοδο από το ξεκίνημα της συνεδρίασης της αγοράς του Λονδίνου.
"Η εταιρεία δεν έχει κινηθεί αρκετά  ώστε να συμβαδίζει με τις νέες συνθήκες και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες δυναμικές και τα σχέδια πελατών και αγορών", δήλωσε ο Clive Whiley, πρόεδρος της εταιρείας.
Οι εταιρείες λιανικής αντιμετωπίζουν την αμείλικτη ανταγωνιστική συμπίεση από τη στροφή στις online αγορές συν το Brexit και την αδυναμία της λίρας που πιέζει ανοδικά τα κόστη και μειώνει την καταναλωτική δύναμη των αγοραστών.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως η ευημερία της Mothercare είναι πολύ σημαντική για την ελληνική εισηγμένη Κλουκίνας-Λάππας η οποία προμηθεύεται τα προϊόντα της βρετανικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS