Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier: Η ΕΕ πρέπει να υποβάλει μια προσφορά στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει χαμηλότερους δασμούς

Altmaier: Η ΕΕ πρέπει να υποβάλει μια προσφορά στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει χαμηλότερους δασμούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρουσιάσει στις ΗΠΑ μια προσφορά ώστε να εξασφαλίσει χαμηλότερους δασμούς σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών, δήλωσε ο Peter Altmaier
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρουσιάσει στις ΗΠΑ μια προσφορά ώστε να εξασφαλίσει χαμηλότερους δασμούς σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και να αποφύγει ένα σπιράλ εμπορικών εμποδίων, δήλωσε σήμερα (17/5/2018) ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επέβαλε δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά προσέφερε στους παραγωγούς της ΕΕ μια προσωρινή απαλλαγή μέχρι την 1η Ιουνίου, εν αναμονή του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων.
«Είμαι υπέρ του να υποβάλουν οι Ευρωπαίοι μια προσφορά στο τραπέζι», δήλωσε ο Altmaier σε μια επιχειρηματική διάσκεψη στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μειωθούν οι συνολικοί δασμοί από το να αυξηθούν σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας τόνισε ακόμη ότι παρά την αβεβαιότητα των επιχειρήσεων σχετικά με τους αμερικανικούς δασμούς και το αδύναμο ξεκίνημα στο έτος, η γερμανική οικονομία μπορεί ακόμα να αναπτυχθεί κατά 2,3% φέτος, όπως πρόβλεπε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.
Ο Altmaier δεν δήλωσε ρητά πότε θα πρέπει η ΕΕ να παρουσιάσει την εμπορική της προσφορά στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης