Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πηγές Eurostat: Δεν μπορούν να εξαιρεθούν τα ιταλικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ από τον δείκτη χρέους/ΑΕΠ

tags :
Πηγές Eurostat: Δεν μπορούν να εξαιρεθούν τα ιταλικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ από τον δείκτη χρέους/ΑΕΠ
Di Maio και Salvini συζητούν πρόταση τα κρατικά ομόλογα όλων των χωρών – μελών της Ευρωζώνης που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ να μην υπολογίζονται στο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαιρεθούν τα ιταλικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ από τους υπολογισμούς του χρέους.
Αυτό αναφέρουν πηγές της Eurostat που μίλησαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, απαντώντας επί της ουσίας σε σχετική πρόταση που είχε συζητηθεί στην Ιταλία.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Luigi di Maio και ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Μatteo Salvini έχουν συζητήσει αρκετές προτάσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα στην Ιταλία.
Στην προγραμματική συμφωνία, αν και δεν ζητούν διαγραφή του χρέους της Ιταλίας, δηλώνουν ότι σε αυτό δεν θα «μετρούν» τα ιταλικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ιταλικά ΜΜΕ δεν υπάρχει, πλέον, αίτημα για «διαγραφή» χρέους 250 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, δηλαδή το ποσό που η τράπεζα έχει αγοράσει στα πλαίσια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Στο κείμενο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «θα φροντίσουμε να ενεργοποιηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η πρόταση τα κρατικά ομόλογα όλων των χωρών – μελών της Ευρωζώνης που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ να μην υπολογίζονται στο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει «ίση» επιρροή στο χρέος όλων των χωρών της Ευρωζώνης και όχι μόνο της Ιταλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης