Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έως το τέλος του 2018 ο νέος επενδυτής στην IBG - Εντός του Ιουνίου η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών

tags :
Έως το τέλος του 2018 ο νέος επενδυτής στην IBG - Εντός του Ιουνίου η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών
Στην τρίτη φάση οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα πραγματοποιήσουν due diligent και στη συνέχεια θα υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές
Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (IBG) έως το τέλος του 2018.
Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της IBG, Μ. Ανδρεάδης, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων.
Μάλιστα, ο ειδικός διαχειριστής και μέλος του ΔΣ της τράπεζας, κ. Αλεξάνδρου, ενημέρωσε τους εργαζόμενους σχετικά με την πορεία της πώλησης της τράπεζας.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τον κ. Αλεξάνδρου να αναφέρει ότι η διαδικασία πώλησης έχει περάσει στη δεύτερη φάση, όπου έχουν επιλεγεί 13 υποψήφιοι, οι οποίοι θα πρέπει αφού λάβουν και ενημερωθούν για τον ισολογισμό της τράπεζας για το 2017, θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές.
Η διαδικασία αυτή θα περατωθεί σύμφωνα με τους χρονικούς υπολογισμούς μέχρι τα μέσα Ιουνίου του 2018, ώστε να μεταβούμε στην τρίτη φάση της διαδικασίας όπου οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα πραγματοποιήσουν due diligent και στη συνέχεια θα υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές.
Στην τελευταία φάση θα υπάρξει η επιλογή του προτιμητέου αγοραστή και στη συνέχεια θα υπογραφεί το προσύμφωνο πώλησης μεταξύ των δύο πλευρών.
Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου (εκτός απροόπτου), ώστε μετά να υποβληθεί ο φάκελος στην Τράπεζα της Ελλάδος για την τελική έγκριση.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε την επιθυμία και προσπάθεια της αρχής εξυγίανσης, αλλά και του ΔΣ της τράπεζας, να υπάρξει η καλύτερη επιλογή του αγοραστή, ο οποίος θα ενδιαφερθεί να αναπτύξει τα μέγιστα την τράπεζα.
Η εκτίμηση είναι ότι ο αγοραστής θα μπορεί να εγκατασταθεί πλήρως στην τράπεζα περί τα τέλη του έτους, μετά την έγκριση του φακέλου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης