Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για ομόλογα ΗΠΑ - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα

Οριακή πτώση στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για ομόλογα ΗΠΑ - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα
Με οριακές απώλειες άνοιξε η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις επίμονα υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (17/5/2018) η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις επίμονα υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,1% στις 24.739 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,2% στις 2.718 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,2% χαμηλότερα, στις 7.389 μονάδες.


Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με το επιτόκιο του 10ετούς να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011 που είχε «αγγίξει» πρώτη φορά την Τετάρτη (15/5), στον απόηχο ορισμένων θετικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενέτειναν τις εικασίες περί μιας πιο «επιθετικής» σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Επίσης, αρνητικά για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συμβάλλουν και οι γεωπολιτικές ανησυχίες.
Περί τις 16:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν οριακά, στο 3,10%.


Οι επενδυτές παρακολουθούν τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, προκειμένου να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, διατύπωσε τη θέση ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ «βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα ουδέτερο επίπεδο, τονίζοντας ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων θα περιορίσουν την ανάπτυξη της οικονομίας και θα ασκήσουν πιέσεις στον πληθωρισμό.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα, στις 222.000, αν και ο αριθμός των επιδομάτων μετά την πρώτη εβδομάδα διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1973.
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των αιτήσεων στις 215.000.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Walmart υποχωρεί κατά 2%, παρά τα κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών που ανέφερε για το α’ τρίμηνο του 2018, ενώ ανέβασαν ταχύτητα οι διαδικτυακές της πωλήσεις.
Όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανεμπορίου στον κόσμο, οι διαδικτυακές της πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 33% στο τρίμηνο έως τις 30 Απριλίου 2018, έναντι της αύξησης 23% του προηγούμενου τριμήνου.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη της Walmart διαμορφώθηκαν σε 1,14 δολ. ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 1,12 δολ. ανά μετοχή.
Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2,1%, ενώ τα συνολικά της έσοδα σημείωσαν αύξηση 4,4% και διαμορφώθηκαν στα 122,7 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για 120,5 δισ. δολ.
Η μετοχή της Cisco καταγράφει απώλειες άνω του 4%, καθώς η εταιρεία ανέφερε πωλήσεις κατώτερες των προσδοκιών για τον κύριο κλάδο της, τις υπηρεσίες.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή των νέων εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να βρουν ένα κοινό έδαφος με στόχο να αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι κινήσεις στις τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να «σκαρφαλώνει» σήμερα σε νέα υψηλά τεσσάρων ετών και το Brent να σπάει το φράγμα των 80 δολ. ανά βαρέλι.
Περί τις 16:30, το Brent ενισχυόταν κατά 0,5%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα «άγγιξε» τα 80,18 δολ. - για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό κατέγραφε άνοδο 0,5% στα 71,8 δολ. ανά βαρέλι, σπάζοντας - επίσης για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2014 - το «φράγμα» των 72 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2011 υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, στα 432,34 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης