Τσίπρας για επαφές με Merkel και Macron: Είναι κρίσιμο, ο συμβιβασμός για το χρέος να είναι προς όφελος της Ελλάδας

Τσίπρας για επαφές με Merkel και Macron: Είναι κρίσιμο, ο συμβιβασμός για το χρέος να είναι προς όφελος της Ελλάδας
Στην επίτευξη συμβιβασμού για το χρέος που θα είναι προς όφελος της Ελλάδας προσβλέπει η ελληνική κυβέρνηση
Συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με τη συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις ξεχωριστές συναντήσεις που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, και τον Γάλλο πρόεδρο, Emmenuel Macron.
Ειδικότερα, στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια, ο κ. Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε την... ελπίδα του για την επίτευξη ενός συμβιβασμού που αυτή τη φορά θα είναι προς όφελος της Ελλάδας.
«Η εμπειρία μας όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους μας έχει δείξει ότι όταν φτάνουμε στο τέλος, όλες οι πλευρές σκληραίνουν τις στάσεις τους.
Πάντοτε στο τέλος των διαπραγματεύσεων υπάρχει σκληρή στάση, αλλά πάντα -κι αυτή είναι η μαγεία της Ευρώπης- υπάρχει κάποιος συμβιβασμός.
Είναι κρίσιμο αυτός ο συμβιβασμός αυτή τη φορά να είναι προωθητικός προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην έξοδο από τα μνημόνια, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Ιούνιο.
«Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μου τόσο με τον Γάλλο πρόεδρο όσο και με την Γερμανίδα καγκελάριο συζήτησα διεξοδικά και τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο.
Βρισκόμαστε και οι τρεις σε μια κοινή συνισταμένη.
Ο Ιούνιος θα είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, και παρατήρησε πως ακόμα και το ΔΝΤ θέλει να καρπωθεί αυτή την επιτυχία.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS