Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Εξέγερση σε φυλακή που κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του Nicola Maduro

tags :
Βενεζουέλα: Εξέγερση σε φυλακή που κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του Nicola Maduro
Εξέγερση σε φυλακή της Βενεζουέλας 
Εξέγερση ξέσπασε σήμερα (17 Μαΐου 2018) σε φυλακή της Βενεζουέλας, στην οποία κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος του Προέδρου Nicola Maduro.
Οι κρατούμενοι στην El Helicoide του Καράκας, στο κτήριο του αρχηγείου των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας, ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει μέρος του χώρου των κελιών, καθώς καταγγέλλουν ότι ένας αντιφρονών ξυλοποκοπήθηκε από τους φρουρούς.
Οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Βενεζουέλα ξεπερνούν τους 300, σύμφωνα με την ομάδα «Foro Penal».
Το El Helicoide, άλλοτε μεγάλο εμπορικό κέντρο, στεγάζει σήμερα τη βασική υπηρεσία πληροφοριών του καθεστώτος του Nicola Maduro.
Ο Daniel Ceballos, πρώην δήμαρχος της πόλης San Cristóbal στη δυτική Βενεζουέλα, ο οποίος κρατείται στις συγκεκριμένες φυλακές, τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή προκάλεσε εξέγερση, την οποία επιχείρησαν να καταστείλουν η Εθνοφρουρά και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με δακρυγόνα.
«Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, όλοι εμείς οι οποίοι κρατούμαστε εδώ, που μας έχουν απαγάγει εδώ και χρόνια χωρίς κανέναν σεβασμό σε Δικαιοσύνη και τυπικές διαδικασίες», δήλωσε μέσα από τις φυλακές στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Διαβάστε: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας «βλέπουν» οι αναλυτές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης