Αύξηση 8% στα κέρδη της Telecom Italia το α’ 3μηνο 2018, στα 216 εκατ. ευρώ

Αύξηση 8% στα κέρδη της Telecom Italia το α’ 3μηνο 2018, στα 216 εκατ. ευρώ
Αύξηση κερδών και μείωση εσόδων για την Telecom Italia το α’ 3μηνο 2018
Αύξηση της τάξεως του 8% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Telecom Italia (ΤΙM) το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκαν στα 200 εκατ. ευρώ, παρά το πρόστιμο ύψους 74,3 εκατ. ευρώ που τις επέβαλλαν οι τοπικές αρχές, όπως γνωστοποίησε ο ιταλικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών.
Τα έσοδα συρρικνώθηκαν στα 4,71 δισεκ. ευρώ, έναντι 4,82 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, κυρίως λόγω του πλήγματος που επέφεραν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στην αγορά της Βραζιλίας.
Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία εξετάζει τη μείωση του προσωπικού της, κατά 7.000 εργαζόμενους ή το 14% του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Ιταλία, εντός των επόμενων τριών ετών.
Η μείωση των θέσεων αναμένεται ότι θα γίνει μέσω 4.000 πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και περίπου 3.000 εργαζομένων μέσω εθελουσίας εξόδου, κινήσεις των κόστος των οποίων εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 700 εκατ. ευρώ.
Η ιταλική κυβέρνηση εξαγόρασε μερίδιο έως 5% στην Telecom Italia τον περασμένο Μάρτιο, καθώς έχει ξεσπάσει πόλεμος για τον έλεγχο της πρώην κρατικής εταιρείας τηλεφωνίας.
Η διοίκηση της Cassa Depositi e Prestiti, του κρατικού ομίλου παροχής δανείων, ενέκρινε την εξαγορά, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου της Telecom Italia.
Το ιταλικός κράτος φροντίζει με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει τα δικαιώματά του, καθώς έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείας, δηλαδή της Vivendi και της Elliott Management.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS