Εκτός καθεστώτος χρεοκοπίας η αμερικανική οπλοβιομηχανία Remington

Εκτός καθεστώτος χρεοκοπίας η αμερικανική οπλοβιομηχανία Remington
«Σώθηκε» η αμερικανική οπλοβιομηχανία Remington
Εκτός άρθρου 11 πτωχευτικού κώδικα περί προστασία από τους πιστωτές τέθηκε εκ νέου η αμερικανική οπλοβιομηχανία Remington, έπειτα από περίπου τρεις μήνες.
Με βάση τις συμφωνίες που πέτυχε η δεύτερη μεγαλύτερη οπλοβιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών, οι πιστωτές JPMorgan Chase και Franklin Advisors θα λάβουν μερίδια στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με αντάλλαγμα «κούρεμα» ύψους 775 εκατ. δολαρίων στο χρέος.
Η Cerberus Capital Management LP, εταιρεία ιδιωτών μετόχων που ήλεγχε τη Remington, έχασε την κυριότητα ως αποτέλεσμα της πτώχευσης.
Παράλληλα, η Remington έλαβε συνολική χρηματοδότηση ύψους 193 εκατ. δολαρίων από πετά τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Bank of America (παρείχε 43,2 εκατ. δολάρια).
«Είναι πρωί στον κόσμο της Remington», σχολίασε συμβολικά σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος, Anthony Acitelli.
Η κολοσσιαία Remington κατέθεσε την προγραμματισμένη υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές (στο δικαστήριο της Delaware), την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, ελέω ισχυρής πίεσης από το υπέρογκο χρέος και δραματικής πτώσης των πωλήσεων, εν μέρει εξαιτίας των φόβων για αυστηρότερο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές στην αγορά όπλων, κόντρα στις διαβεβαιώσεις του Donald Trump ότι «δεν θα παραβιάσει ποτέ το δικαίωμα του αμερικανικού λαού να οπλοφορεί».
Στο κλίμα συνέβαλε, φυσικά, το μακελειό στο λύκειο του Πάρκλαντ, όπου 17 μαθητές και καθηγητές άφησαν την τελευταία τους πνοή, έπειτα από επίθεση μαθητή με πυροβόλο όπλο.
Ενδεικτικά, στον απόηχο του άκρως θλιβερού συμβάντος, κολοσσιαίες εταιρείες όπως οι Delta Air Lines, Walmart, Sporting Goods και Citigroup, «έκλεισαν την πόρτα» στις οπλοβιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS