Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων για το πετρέλαιο - Άγγιξε τα 80 δολ. το Brent

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων για το πετρέλαιο - Άγγιξε τα 80 δολ. το Brent
Πρακτικά αμετάβλητες οι τιμές του μαύρου χρυσού, παρά την κατάκτηση νέων υψηλών 3,5 ετών ενδοσυνεδριακά
Έντονες διακυμάνσεις σημειώθηκαν στην αγορά πετρελαίου, με τον μαύρο χρυσό να κατακτά ιστορικά υψηλά ενδοσυνεδρικά, να χάνει όλα τα κέρδη του και τελικά να κλείνει με οριακή ενίσχυση.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent έφθασε έως και τα 80,50 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες από την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το Ιράν.
Τελικά το Brent ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 79,37 δολάρια το βαρέλι, με οριακά κέρδη της τάξης του 0,13%.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και το αμερικανικό αργό (WTI), το οποίο αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 72,30 δολάρια, τελικά τερμάτισε στα 71,49 δολάρια, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο μόλις 0,08%.



«Δεν υπήρχε κάποιος καταλύτης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Καμία νέα αντίδραση από τους βασικούς «παίκτες» (σ.σ.: Ιράν και ΗΠΑ).
Ήταν μία ημέρα αρκετής ησυχίας», υπογράμμισε ο John Kilduff, κορυφαίο στέλεχος του ενεργειακού hedge fund Again Capital.
Οι αναλυτές έχουν ξεκινήσει ένα πραγματικό debate αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν στην αγορά πετρελαίου οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι του Ιράν, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τον Νοέμβριο του 2018.



Κάποιοι εκ των αναλυτών υποστηρίζουν ότι η τιμή του μαύρου χρυσού μπορεί να φθάσει ακόμη και στα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να αποσυρθούν από τις διεθνείς αγορές έως ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως από την παραγωγή του Ιράν.
Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι αναλυτές που πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την προμήθεια των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης