Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Τα ΕΛΤΑ έβαλαν χέρι όχι μόνο σε λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά και σε δάνεια και κλήσεις τροχαίας

tags :
Αποκάλυψη: Τα ΕΛΤΑ έβαλαν χέρι όχι μόνο σε λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά και σε δάνεια και κλήσεις τροχαίας
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να πιστοποιήσουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί
Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης χρημάτων που εισπράττουν για λογαριασμό τρίτων τα ΕΛΤΑ καθώς η περίπτωση της ΔΕΗ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.
Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η υπεξαίρεση δεν περιορίζεται στα 50 εκ ευρώ τη ΔΕΗ αλλά επεκτείνεται τουλάχιστον και σε δάνεια υπαλλήλων των ΕΛΤΑ καθώς και σε κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις.
Ειδικότερα για δανειακές συμβάσεις που έχουν από συγκεκριμένη τράπεζα υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, τα ποσά που παρακρατούνται από τη μισθοδοσία τους δεν αποδίδονται στην τράπεζα με άγνωστες συνέπειες για τους ιδίους τους υπαλλήλους αλλά και τα ΕΛΤΑ. Ταυτόχρονα ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται και σε κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις που πληρώνονται από τους πολίτες με ταχυπληρωμή.
Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος  δεδομένης και της προβληματικής λειτουργίας των τμημάτων εισπράξεων πολλών Δήμων να υπάρξουν πολίτες που μελλοντικά θα επιβαρυνθούν με μεγάλες επιβαρύνσεις.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να πιστοποιήσουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της ένδειας ρευστότητας του Οργανισμού αλλά και της επιλογής της διοίκησής του να προβαίνει σε έκνομες πρακτικές.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά στη ΔΕΗ προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν στράφηκε εναντίον των ΕΛΤΑ δεδομένου την τακτική της υπεξαίρεσης τα ΕΛΤΑ την είχαν ακολουθήσει και το 2017.
Τότε ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης είχε προχωρήσει σε επιστολές και αποστολή εξωδίκου.
Κατά συνέπεια το ζήτημα ήταν γνωστό και είναι απορίας άξιον πως η ΔΕΗ δεν παρακολουθούσε στενά τις πρακτικές των ΕΛΤΑ και γιατί δεν κατήγγειλε τη σύμβαση.
Ήταν άραγε επιλογή της διοίκησης της ΔΕΗ ή υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις άνωθεν;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης