Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Π. Στεριώτης (Nuntius): To X.A. προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του από το θέμα της Folli Follie

tags :
Π. Στεριώτης (Nuntius): To X.A. προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του από το θέμα της Folli Follie
Mε τον ασκό του Αιόλου, πάντως, να έχει ανοίξει
Π. Στεριώτης (Nuntius): To X.A. προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του από το θέμα της Folli Follie

Η Μετοχική Αγορά προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές από το θέμα της ΦΦΓΚΡΠ, με τον ασκό του Αιόλου, πάντως, να έχει ανοίξει και τους πιο απαισιόδοξους να φοβούνται ότι θα υπάρξει συνέχεια στο κλίμα καχυποψίας σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι Ελληνικές εταιρείες.

Από την άλλη, σε δημοσιονομικό επίπεδο, η παραμονή στα μνημόνια με την εφαρμογή φοροεισπρακτικών μέτρων δεν “εμπνέει” τους Επενδυτές για να αναλάβουν θέσεις στο Χ.Α.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε βραχυπρόθεσμα καθοδική τάση όσο παραμένει κάτω από τις 820 μονάδες. Κρίσιμη στήριξη στις 767 μονάδες και αντίσταση στην περιοχή των 805 – 815 μονάδων. Η απόδοση του Ελληνικού δεκαετούς Κρατικού ομολόγου κατευθύνεται, επιθετικά, προς το επίπεδο – κλειδί του 4,50%, υπέρβαση του οποίου θα μπορούσε να οδηγήσει το ομολογιακό Yield προς το υψηλό ενός έτους, στο 5%.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία έχουν συντελέσει στην αύξηση του κόστους δανεισμού για τις Οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως δείχνουν τα αυξημένα spread των Κυβερνητικών ομολόγων σε σχέση με το Γερμανικό. Η δε Γερμανική Οικονομία έβγαλε πριν μερικές μέρες χειρότερη των εκτιμήσεων μέτρηση του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων στην Ευρωζώνη, που φαίνεται να αναβάλουν τις όποιες αποφάσεις της ΕΚΤ για απόσυρση των μέτρων ρευστότητας, καθώς και η πτώση του Ευρώ, που κάνει τις Ευρωπαϊκές εξαγωγές ανταγωνιστικότερες, έχουν υποβοηθήσει τον Πανευρωπαϊκό Eurostoxx-50 να έχει συμπληρώσει 7 σερί ανοδικές εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, οι Επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δε δείχνουν να πτοούνται από τη μάλλον αμφιλεγόμενη ατζέντα εξωτερικής και εμπορικής πολιτικής του Πλανητάρχη, με τον κλάδο Ενέργειας να κάνει πάρτι εκμεταλλευόμενος την ανοδική πορεία της τιμής του Αργού Πετρελαίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης