Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας για να γεφυρωθεί το χάσμα στο εμπόριο – Τι προτείνει το Πεκίνο

tags :
Συνεχίζονται οι συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας για να γεφυρωθεί το χάσμα στο εμπόριο – Τι προτείνει το Πεκίνο
Συνεχίζονται και σήμερα 18/5 οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών
Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις Αμερικάνων και Κινέζων αξιωματούχων σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα τους σε θέματα εμπορίου και να μην προχωρήσουν οι απειλές του Trump για επιβολή δασμών ύψους 150 δις δολαρίων σε κινέζικα προϊόντα, γεγονός που θα οδηγούσε σε εμπορικό πόλεμο τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.
Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα προτείνει στις ΗΠΑ ένα πακέτο μέτρων που προβλέπει εμπορικές υποχωρήσεις και αυξημένες αγορές Αμερικανικών προϊόντων που στοχεύουν στο να μειώσουν το εμπορικό έλλειμμα κατά 200 δις δολάρια.
Η πρόταση αυτή έγινε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ουάσινγκτον και οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή 18/5.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, από την πρόταση αυτή του Πεκίνου, μεγαλύτερος ωφελημένος εκτιμάται πως θα είναι η εταιρεία Boeing.
Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι ΗΠΑ σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι ο Trump συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κινέζικης κυβέρνησης, Liu He, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης