Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση τη Δευτέρα 21/5 με τον M. Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ)

Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση τη Δευτέρα 21/5 με τον M. Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ)
Στο επίκεντρο ενεργειακά, ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό και Σκοπιανό
Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος από τις επόμενες ημέρες θα έχει κρίσιμες επαφές και διαπραγματεύσεις για μια σειρά από θέματα και ζητήματα ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα.
Ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαίου με τον Αμερικάνο ομόλογο του Mike Pompeo και θα είναι μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος ΥΠΕΞ, μετά τον B.Johnson (ΥΠΕΞ Μ. Βρετανίας) που θα συναντά το νέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, John Bolton αλλά και με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Στο επίκεντρο των επαφών του θα είναι τόσο θέματα ενέργειας που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ – η Exxon Mobil έχει εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία με την Total και τα ΕΛΠΕ για να διερευνήσει τις δυνατότητες παραγωγής στα ελληνικά χωρικά ύδατα, η General Electric καλοβλέπει την αγορά αιολικής ενέργειας, ιδιωτικοποίηση ΕΛΠΕ – όσο και κύρια εθνικά ζητήματα, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό αλλά και το Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης