Διεθνή

Κοντά σε υψηλά τεσσάρων ετών παραμένει το πετρέλαιο - Στο +0,29% και τα 79,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Κοντά σε υψηλά τεσσάρων ετών παραμένει το πετρέλαιο - Στο +0,29% και τα 79,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στα 71,64 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (18/5) το πετρέλαιο, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014, καθώς η προσφορά υποχωρεί και η ζήτηση παραμένει ισχυρή.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,29% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,21% στα 71,64 δολ. ανά βαρέλι.
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνου εξακαλουθούν να ενισχύουν τις τιμές, οι οποίες δέχθηκαν περαιτέρω ώθηση από την απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2018, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,79 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, το οποίο παράγει το 4% του πετρελαίου παγκοσμίως, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους επενδυτές ότι η αγορά θα μπορούσε να εμφανίσει σημαντικό έλλειμμα κατά τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Στα παραπάνω στοιχέια έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση της Βενεζουέλας, η παραγωγή της οποία υποχώρησε στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης