Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Zaev πρότεινε το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» για erga omnes - Η παγίδα για την Ελλάδα

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Zaev πρότεινε το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» για erga omnes - Η παγίδα για την Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να συμφωνεί με την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν»
Έντονο προβληματισμό προκαλούν πληροφορίες που μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zoran Zaev, πρότεινε στην τελευταία συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, την ονομασία «Република Илинденска Македонија» (Ilindenska Republika Makedonija - Μακεδονία του Ίλιντεν).
Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας a1on.mk, η ελληνική πλευρά έδωσε την έγκριση της για erga omnes.
Ωστόσο, αυτή η πρόταση φαίνεται πως κρύβει πολλές παγίδες για την Ελλάδα, καθώς παραπέμπει στην εξέγερση του Ίλιντεν το 1903, δηλ. την επανάσταση σλαβοφώνων της Μακεδονίας από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση τον Ιούλιο/Αύγουστο του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία γιορτάζεται σήμερα στη πΓΔΜ ως εθνική επέτειος.
Η παγίδα που κρύβεται όμως σε αυτή την ονομασία είναι ότι στόχος της εξέγερσης ήταν η δημιουργία της αυτονόμης «Μακεδονίας», όπου -σύμφωνα με ιστορικούς- θα περιλαμβάνονταν και ελληνικά εδάφη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης