Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα υποστούν πλήγμα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα υποστούν πλήγμα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζει ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ βλάπτουν την παγκόσμια οικονομία
Τη θέση ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα υποστούν πλήγμα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας διατύπωσε σήμερα (18/5) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergei Lavrov, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο, ο Lavrov τόνισε ότι «οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αναγκάζονται να πληρώσουν το τίμημα για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον «πλήττουν την παγκόσμια οικονομία και αποσκοπούν στην πορώθηση των εμπορικών συμφερόντων της Αμερικής».
Σημειώνεται ότι ο τελευταίος γύρος κυρώσεων που επιβλήθηκε σε βάρος της Μόσχας ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και αφορούσε τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία στο καθεστώς Assad στη Συρία.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Dmitrry Medvedev, είχε καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις ρωσικές εταιρείες οι οποίες πλήττονται από τις κυρώσεις ώστε να εξασφαλίσει ότι δε θα χαθούν θέσεις εργασίας.
Καθησυχαστική εμφανίστηκε και η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Elvira Nabiullina, η οποία τόνισε ότι η ρωσική οικονομία θα καταφέρει να επιβιώσει παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.
«Η κεντρική τράπεζα έχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων προκειμένου να ενεργήσει σε τέτοιες καταστάσεις, εάν προκύψουν κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Nabiullina, η οποία πρόσθεσε ότι «κατά την άποψη μας, δεν υπάρχουν τέτοια ρίσκα αυτή τη στιγμή».
Επιπλέον, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα έχει την ικανότητα να περιορίσει την επίδραση των κυρώσεων στο ιστορικά χαμηλό πληθωρισμό της χώρας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης