Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Η πορεία του ΧΑ στην αρχή της εβδομάδας έχει επιβαρύνει την τεχνική εικόνα

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Η πορεία του ΧΑ στην αρχή της εβδομάδας έχει επιβαρύνει την τεχνική εικόνα
Zητούμενο για τους  “buyers” η διαγραμματική επαναφορά του ΧΑ άνω των 805 μονάδων με ισχυρή ενίσχυση στο τζίρο συναλλαγών
Η αδυναμία διακράτησης του επιπέδου στήριξης των 814 με 810 μονάδων  έχει σπρώξει το Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων εγείροντας πλέον θέμα επαφής με τα χαμηλά των 767 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή.
Άμεσο ζητούμενο για το στρατόπεδο των  “buyers”  η διαγραμματική επαναφορά του δείκτη άνω της περιοχής των 805 μονάδων με ισχυρή ενίσχυση στο τζίρο συναλλαγών, αναφέρει ο αναλυτής.
Βέβαια στατιστικώς ο σχηματισμός των τριών “black crows” candlesticksστην αρχή της εβδομάδας δεν είναι και ο καλύτερος οιωνός για τη συνέχεια.
Μάχη με το «μαξιλάρι» στήριξης των 2060 με 2068 μονάδων δίνει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25προσπαθώντας να θέσει εν ενεργεία έναν βραχυχρόνιο ανοδικό στροφέα προς τις 2100 με 2120 μονάδες, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Καθοδική λύση όμως  του υπάρχοντος επιπέδου στήριξης θα δώσει τιμές πέριξ των 2017 με 2000 μονάδων.
Η δίχως ανοδικά πολεμοφόδια  αντιμετώπιση των 1000 μονάδων στις 11 και 14 Μαΐου οδήγησε το Τραπεζικό Δείκτησε μια άτακτη διαγραμματική οπισθοχώρηση   προς το πολύ κρίσιμο επίπεδο στήριξης των 900 μονάδων. Περιοχή, όπου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς εάν τμηθεί καθοδικά με αύξηση στον όγκο συναλλαγών  μπορεί να φέρει βίαιη συνέχεια προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 830 μονάδων.
Αντιθέτως η επιτυχής διακράτηση θα δώσει ανοδικές αναπνοές προς τις 940 με 950 μονάδες, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης