Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οριακές μεταβολές στις αποδόσεις των ομολόγων - Πάνω από το 3% επιμένει το 10ετές

ΗΠΑ: Οριακές μεταβολές στις αποδόσεις των ομολόγων - Πάνω από το 3% επιμένει το 10ετές
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011 παραμένει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011 παραμένει σήμερα (18/5/2018) η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, καταγράφοντας οριακές μεταβολές, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν «μηνύματα» σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Θετικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα για την οικονομία των ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Ενώ οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δηλώνουν πως «βλέπουν» δύο ακόμη αυξήσεις εντός του 2018, οι αγορές αρχίζουν σταδιακά να εκτιμούν πως θα μπορούσαν να υπάρξουν τελικά τρεις.
Προσδοκίες για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων τείνουν να ασκούν ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων, προσφέροντας, παράλληλα, ώθηση στο δολάριο και ασκώντας πιέσεις στις μετοχές.
Περί τις 16:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρούσε οριακά στο 3,09%, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011.


Η απόδοση του 2ετούς υποχωρεί στο 2,55%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση στο 3,23%.
Τα αμερικανικά ομόλογα βρέθηκαν υπό πίεση αυτή την εβδομάδα, με τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ να πυροδοτούν την «εκτόξευση» του επιτοκίου του 10ετούς σε επίπεδα άνω του 3%.
Υπενθυμίζεται ότι το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου είχε ξεπεράσει το 3% στις 25 Απριλίου 2018 για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης