Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η αξιολόγηση της Ολλανδίας, σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η αξιολόγηση της Ολλανδίας, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Ολλανδίας από τη Standard & Poor’s
Σε «ΑΑΑ» και «Α-1+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ολλανδίας η Standard & Poor’s, διατηρώντας τις σταθερές προοπτικές (outlook).
Όπως σημειώνεται, οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία η χώρα θα είναι σε θέση να αντέξει ενδεχόμενες οικονομικές και οικονομικές διαταραχές, όπως, για παράδειγμα, η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η αύξηση του προστατευτισμού ή την αρνητική επίπτωση στο εμπόριο από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Η ολλανδική οικονομία θα συνεχίσει να επεκτείνεται στον ορίζοντα των δύο ετών, διατηρώντας ταυτόχρονα την καθαρή εξωτερική πιστωτική θέση και επιτρέποντας περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου χρέους.
Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, σε περίπου 46% του ΑΕΠ, το 2021.
Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο αμερικανικός οίκος αναμένει οι πολιτικές να παραμείνουν συνετές.
Η αξιολόγηση «ΑΑΑ» ενσωματώνει την πλούσια, διαφοροποιημένη, ανοικτή και ανταγωνιστική οικονομία της Ολλανδίας, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημά, τις ισχυρές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, και τα υψηλά πλεονάσματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, επισημαίνεται.
Σύμφωνα με την S&P, η ολλανδική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,8% και 1,9% το 2018 και την περίοδο 2019-2021, αντίστοιχα.
Το χρέος του ιδιωτικού τομέα, μολονότι μειώνεται τα τελευταία χρόνια, παραμένει το πέμπτο υψηλότερο στην ΕΕ και εμποδίζει την ικανότητα της ολλανδικής οικονομίας να απορροφά τους κραδασμούς.
Ενδεικτικά, το χρέος των νοικοκυριών (ως προς το διαθέσιμο εισόδημα) είναι το δεύτερο υψηλότερο στην ΕΕ, πίσω από την Κύπρο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης